Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FSB cere prelungirea arestului cetățeanului american reținut la Moscova pentru spionaj

Paul Whelan

Serviciul Federal rus de Securitate (FSB) a cerut Curții de Justiție din Moscova să prelungească arestul cetățeanului american Paul Whelan, reținut în Rusia în urma unor acuzații de spionaj în favoarea Statelor Unite, relatează agențiile Interfax și Reuters preluate de mediafax.

Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt al Curții de Justiție. FSB dorește prelungirea arestului până la data de 28 mai, deși cetățeanul american urma să fie eliberat în data de 28 februarie, conform ultimei decizii luate de Curte.

Paul Whelan, în vârstă de 48 de ani, a fost reținut la începutul lunii decembrie de către Serviciul Federal de Securitate din Rusia, în urma unor acuzații de spionaj. Whelan este veteran al Marinei americane și deține de asemenea și cetățenie britanică, irlandeză și canadiană. Familia lui Whelan a negat acuzațiile care îi sunt aduse acestuia, motivând că veteranul se afla în Moscova pentru a participa la o nuntă.

Autoritățile din Statele Unite, Irlanda, Marea Britanie și Canada au primit acces consular.

Curtea de Justiție din Moscova a decis în data de 22 ianuarie că Paul Whelan va rămâne în arest, deși avocatul său inițiase un apel. Avocatul lui Whelan a transmis că acesta a obținut infomații secrete de stat prin intermediul unui card de memorie, menționând că veteranul american credea că sunt informații culturale publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.