Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FSB dezvăluie tactica ucrainenilor de a distruge Rusia din interior: Moscova suplimentează trupele de la graniță

soldati rusi

Prim-adjunctul directorului Serviciului de Frontieră al FSB (Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse este principala agenție de securitate a Rusiei și principala agenție succesoare a KGB-ului din Uniunea Sovietică), Vladimir Kulihov, a anunțat consolidarea unităților de frontieră de la granița cu Ucraina din cauza bombardamentelor venite din partea ucraineană.

"Situația rămâne dificilă în prezent”, a spus Kulihov într-un interviu acordat Rossiyskaya Gazeta.  „Naționaliștii ucraineni comit 'acte de intimidare' prin declanșarea de atacuri asupra infrastructurii de frontieră și așezărilor de pe teritoriul rusesc, în urma cărora există victime și distrugeri", a declarat Kulihov într-un interviu acordat Rossiyskaya Gazeta.

Potrivit acestuia, "pentru a preveni provocările armate și pentru a asigura securitatea frontierelor la frontiera cu Ucraina, unitățile de frontieră au fost întărite cu rezerve, au fost dislocate puncte de frontieră temporare suplimentare".

Kulishov a menționat că "în legătură cu amenințarea continuă de sabotaj și acte teroriste din partea reprezentanților serviciilor speciale ale Ucrainei, sarcina de a proteja punctul de trecere a transportului din Crimeea, alte facilități de importanță strategică ale peninsulei, precum și asigurarea securității subiecților activității economice maritime în apele Mării Negre și Azov rămâne relevantă". "Acoperirea zonelor amenințate este realizată de polițiștii de frontieră lărgiți pe vehicule blindate și cu arme de grup", a declarat prim-adjunctul directorului FSB.

El a spus că, din 2014 până în februarie anul trecut, "partea ucraineană a întreprins peste 40 de acțiuni anti-ruse la frontiera de stat".

De asemenea, potrivit acestuia, în ultimii opt ani, polițiștii de frontieră ruși au reținut o cantitate semnificativă de arme de foc, muniție și explozivi, precum și contrabandă cu peste 500 de milioane de ruble.

Kulishov a adăugat că „radicalii” ucraineni încearcă să ajungă în Rusia sub „masca refugiaților.”

"Sub masca refugiaților, elemente radicale și naționaliste de dreapta încearcă să pătrundă în țara noastră, inclusiv cei care au participat la ostilități în sud-estul Ucrainei. Polițiștii de frontieră ruși, împreună cu angajații organelor teritoriale de securitate și ai unităților Rosgvardia, au identificat aproximativ 250 de persoane din această categorie în fluxul de refugiați", a spus el.

Potrivit acestuia, fluxul de refugiați din Ucraina a crescut semnificativ.

"De la jumătatea lunii februarie, peste un milion de două sute de mii de cetățeni ruși și ucraineni au fost lăsați să intre în Federația Rusă", a declarat primul director adjunct al FSB.

Kulishov a vorbit și despre riscurile pătrunderii în Rusia a teroriștilor internaționali.

"În prezent, situația din Afganistan rămâne dificilă. Pe lângă motivele politice și economice, dezvoltarea sa este influențată semnificativ de prezența în republică a diferitelor grupuri de organizații teroriste internaționale care încearcă să-și consolideze pozițiile în structurile de putere, inclusiv prin intrarea în confruntare cu autoritățile actuale", a spus el.

Potrivit lui Kulihov, aceste circumstanțe din criza umanitară în creștere din Afganistan "contribuie la intensificarea activităților grupurilor infracționale specializate în producția și contrabanda cu droguri către țările vecine și, de asemenea, creează riscuri de infiltrare în fluxul de refugiați către țările din regiunea Asiei Centrale și Federația Rusă a membrilor ITO (Organizațiile Teroriste Internaționale)."

Kulishov a spus că, în 2021, volumul drogurilor mutate din Afganistan s-a dublat.

"Organele de securitate teritorială și de frontieră ruse din direcția sud-estică se concentrează pe neutralizarea amenințărilor venite din Afganistan. Se implementează un set de măsuri comune menite să obțină în timp util informații despre evoluția situației din regiunea Asiei Centrale, identificarea și suprimarea canalelor de trafic de droguri, precum și intrarea ilegală pe teritoriul rus a persoanelor implicate în activități teroriste și extremiste", a declarat prim-directorul adjunct al FSB.

El a spus că polițiștii de frontieră ruși nu au permis anul trecut aproape 800 de adepți ai teroriștilor și extremiștilor din Rusia.

De asemenea, potrivit acestuia, numărul persoanelor identificate a căror intrare în Federația Rusă nu este permisă a crescut de o dată și jumătate, aproximativ 30 de mii de străini fiind reținuți. Kulishov a spus că există încă riscuri de contrabandă cu arme și muniții peste frontiera de stat. "În 2021, peste 150 de arme de foc, peste 24.000 de cartușe de diferite calibre, 600 de muniții și aproximativ 380 kg de explozivi au fost confiscate din circulație ilegală la frontiera de stat și pe teritoriul de frontieră", a declarat șeful serviciului de frontieră al FSB.

Kulishov a declarat că anul trecut, polițiștii de frontieră, împreună cu organismele teritoriale de securitate, au eliminat canalele de aprovizionare transfrontalieră și interregională cu cocaină, heroină, hașiș și droguri de origine sintetică în districtele federale nord-vestice, Volga și Siberiene. El a adăugat că anul trecut autoritățile de frontieră au confiscat mai mult de o tonă de droguri, precum și substanțe psihotrope și puternice, din traficul ilegal, care este de două ori mai mult decât în urmă cu un an. "A existat o creștere a numărului de tentative de încălcare a frontierei de stat de către străini - imigranți din Afganistan și Cuba, care au încercat să plece ilegal în țările UE aflate în tranzit pe teritoriul Rusiei", a declarat Kulishov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.