Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FSB, serviciul secret al Rusiei, anunță un CONFLICT DESCHIS cu Coreea de Nord: Sunt 3 victime de partea rușilor

RT.com
Kim Vladimir Putin

Trei membri a Gărzii de coastă ruse au fost răniţi în cursul unui incident armat cu vase de pescuit nord-coreene în Marea Japoniei, a anunţat marţi Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), în subordinea căruia se află trupele de grăniceri ruse, inclusiv gărzile de coastă, potrivit AFP şi Interfax.

FSB, citat de Interfax, a comunicat că gărzile de coastă din Extremul Orient rus au surprins două pescadoare nord-coreene, dintre care unul a lansat un 'atac armat' împotriva navei de patrulare ruse. 'Trei militari au fost răniţi, având diferite grade de gravitate', precizează FSB, informează agerpres.ro.

Citește și: Fostul șef INML a luat foc! “Rezultatele noastre sunt infailibile”

Peste 45 de marinari se aflau la bordul acestei nave nord-coreene, care a sfârşit prin a fi reţinută, la fel ca şi celălalt vas de pescuit, cu 21 de marinari la bord.

Incidentul s-a produs în apropiere de coasta rusă din Primorie, în Extremul Orient rus, în zona economică exclusivă a Federaţiei Ruse.

Citește și: Adevarul despre pensii- Dan Barna aruncă bomba

În urma acestui incident, însărcinatul cu afaceri nord-coreean la Moscova a fost convocat la Ministerul de Externe al Rusiei, a relatat agenţia de presă RIA Novosti.

Pescadoarele nord-coreene sunt cu regularitate reţinute de către marinarii ruşi sau japonezi în Marea Japoniei, care se învecinează cu Peninsula Coreea, Extremul Orient rus şi arhipelagul nipon.

Citește și: Interesant! Procurorul care se ocupă de cazul Caracal a intrat în concediu medical

Potrivit experţilor, Phenianul încurajează navele sale de pescuit să se aventureze tot mai departe în speranţa de a realiza capturi cât mai mari, dar din cauza stării tehnice deplorabile a acestora, zeci de ambarcaţiuni de pescuit sfârşesc în derivă sau eşuează pe coastele japoneze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.