Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FSLI: N-avem nevoie de bâjbâieli în măsurile noului ministru al Educaţiei. Să fie profesionist

Inquam Photos/Octav Ganea
Protest FSLI la Ministerul Muncii

FSLI susţine că prin demisia ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, sistemul naţional de învăţământ nu trebuie să fie destabilizat. FSLI cere Guvernului să propună cu “mare responsabilitate” persoana care va conduce ministerul Educaţiei, precizând că acesta trebuie să fie un profesionist, scrie Mediafax.

“Considerăm că educaţia din România are nevoie de stabilitate şi de coerenţă în măsurile care vor fi întreprinse în perioada următoare. O reformă reală în sistemul de învăţământ nu poate fi făcută cu schimbări de la o zi la alta şi cu oameni care nu pot continua proiectele care au fost deja discutate cu partenerii sociali”, se arată într-un comunicat de presă trimis, joi, de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Federaţia face un apel către reprezentanţii Guvernului, astfel încât să propună cu “mare responsabilitate” persoana care va ocupa portofoliul de la Educaţiei

“Trebuie să fie un profesionist, un bun cunoscător al sistemului de învăţământ, un om onest, transparent şi deschis dialogului social, care îşi doreşte ca şcoala românească să evolueze şi care nu ocupă doar o funcţie politică”, se mai arată în comunicatul de presă.

Sursa citată mai precizează că este importantă colaborarea între factorii de decizie, asociaţiile de părinţi, asociaţiile de elevi şi federaţiile reprezentative din educaţie.

“Orice schimbare nepotrivită poate să bulverseze cursul unor proiecte care au fost demarate. Nu avem nevoie de bâjbâieli în măsurile noului ministru al Educaţiei Naţionale, ci de un partener interesat în mod real să ajute educaţia”, a declarat preşedintele FSLI, Simion Hancescu.

Valentin Popa a declarat, pentru MEDIAFAX, că a demisionat din funcția de ministru al Educației deoarece nu este de acord cu solicitarea UDMR de modificare a ordonanței privind desfășurarea orelor de limba română la clasele cu predare în limbile minorităților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.