Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fugit din Moldova, Vlad Plahotniuc și-a dat demisia din funcția de deputat, cu un anunț pe Facebook

Vlad Plahotniuc

Vlad Plahotniuc şi-a depus mandatul de deputat al Republicii Moldova, anunţul fiind făcut marţi într-o postare pe pagina sa de Facebook, potrivit site-ului Unimedia, potrivit Mediafax.

„În actuala situație, în care mandatul de deputat nu mai valorează mare lucru, nu-mi pot îndeplini nici obligațiile față de electoratul din Nisporeni, cei care au făcut mandatul meu cel mai reprezentativ în actualul Parlament după numărul de voturi. Nu ar fi corect față de ei să țin ocupat acest loc câtă vreme nu pot să-mi îndeplinesc mandatul primit de la ei, din motive care nu depind de mine. Însă îi voi ajuta altfel, poate chiar mai eficient, pentru că față de ei am o datorie pe viață pentru încrederea masivă pe care mi-au acordat-o”, se arată într-o postare.

Citește și: Dacian Cioloș reacționează! ‘E primul gest de decenţă şi normalitate în Guvernul condus de Viorica Dăncilă’

Plahotniuc spune că în ultima perioadă, mai mulți politicieni de rang înalt, „din așa-zisa guvernare reformatoare, dau indicații publice instituțiilor de drept cum să acționeze, ce dosare să facă, cui să i se facă dosare etc”.

''Doar naivii cred că rușii participă acum în Moldova la “de-oligarhizare”, în realitate însă ei participă la preluarea instituțiilor vitale ale statului, iar abuzurile pe care le pregătesc vor indica cum va arăta viitorul “stat de drept” după modelul rusesc atât de bine cunoscut", a mai scris Plahotniuc.

"În această situație, eu nu doresc să mai activez, în nici un fel, în vreo instituție a statului și astăzi am depus mandatul de deputat în Parlament", a conchis acesta.

Citește și: Marian Godină îl umilește pe un fost șef din poliție: ‘Începând de azi îi voi arăta pe toți care fac de râs această meserie’

.Vlad Plahotniuc a fost ales deputat de trei ori şi de trei ori şi-a depus mandatul de parlamentar.

Prima dată a fost în octombrie 2013, în urma unor critici cu privire la averea sa. În 2013, Plahotniuc a declarat că renunță și la imunitatea parlamentară și se va dedica intens activității în partid, pentru a se pregăti de lupta politică din toamna anului viitor. Acesta a solicitat atunci Comisiei Naționale de Integritate să verifice dosarul lui privind declarațiile pe venit.

Plahotniuc și-a depus mandatul de deputat și în 2015, imediat după ce a fost investit Guvernul investit de Valeriu Strileț. Atunci democratul și-a exprimat speranța că atmosfera profesionistă la care s-a ajuns în timpul negocierilor pentru crearea AIE3 va fi menținută atât în Coaliție, cât și în Parlament.

După plecarea sa în SUA, Vlad Plahotniuc a ieșit doar de câteva ori în public, doar cu câteva mesaje pe paginile de socializare. Ultima dată fiind pe 26 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.