Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fumatul – arderea tutunului este principala problemă

PMI
ssd

Fumatul nu este doar un obicei dăunător, este o problemă globală cu care se confruntă sute de milioane de oameni.

În privința fumatului, la fel ca în cazul multor altor lucruri, informațiile trunchiate și miturile repetate s-au transformat în convingeri populare. S-a spus, de exemplu, că nicotina este principala vinovată de problemele de sănătate ale fumătorilor. În realitate, însă, aceasta este o afirmație incorectă: substanțele rezultate în urma arderii reprezintă cauza principală a bolilor asociate fumatului, nu nicotina.

Principala cauză a riscurilor pe care fumatul le prezintă pentru sănătate o reprezintă nivelurile ridicate ale compuşilor nocivi şi potenţial nocivi care rezultă în urma arderii țigărilor.

Atunci când tutunul dintr-o țigară este ars, se formează peste 6.000 de substanțe, din care experții în sănătate publică au identificat aproximativ 100 ca fiind cauzele sau potențialele cauze ale bolilor asociate fumatului.

content-image

Puțini sunt cei care știu aceste informații, precum și faptul că există produse care nu ard tutunul.

Până de curând nu existau aceste alternative la țigări, iar un fumător era expus automat la toate riscurile asociate fumatului, inclusiv la substanțele toxice din fum. Odată cu înțelegerea problemei au apărut și primele alternative la fumatul tradițional, așa numitele alternative fără fum. Acestea se bazează pe eliminarea arderii tutunului, care este înlocuită cu încălzirea acestuia la temperaturi mult mai mici. Această temperatură este suficientă pentru a elibera nicotina, cum este cazul dispozitivelor care încălzesc tutunul, dar nu îl ard, ceea ce reduce semnificativ nivelurile substanțelor toxice.

Chiar dacă există aceste alternative fără fum, cea mai bună opţiune pentru sănătate, în cazul celor care nu fumează, este să nu se apuce de fumat, iar în cazul celor care fumează, să renunțe complet la țigări și nicotină. Pentru cei care, totuși, continuă să fumeze, o informare corectă şi echilibrată despre aceste produse, inclusiv despre arderea tutunului și impactul substanțelor rezultate în urma arderii, poate fi în interesul sănătății publice, pentru că îi poate încuraja pe fumători să utilizeze produse fără fum şi să renunţe complet la ţigări.

Material realizat cu susținerea Philip Morris România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.