Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fumigena RoEXIT

roexit

Frank Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene: ”Uniunea Europeană nu are competențe în acest domeniu. Dreptul familiei este de competența statelor membre."

15 ţări din Uniunea Europeană recunosc, în acest moment, doar Căsătoria în sens tradiţional – între un bărbat şi o femeie. Şapte state din UE au ridicat, până în prezent, Căsătoria între un bărbat şi o femeie la rang de Constituţie. Ţările europene care şi-au clarificat în Constituţie definiţia căsătoriei între un bărbat şi o femeie sunt (în ordine alfabetică) Bulgaria, Croaţia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia şi Slovacia.

Adeziunea la o perspectivă milenară asupra definiţiei căsătoriei, alături de mai mult de jumătate dintre statele UE, NU înseamnă vreun RoExit, ci o poziţionare în cadrul UE pe o anumită temă. Poziționare în perfectă aliniere cu Carta Europeană a Drepturilor Omului și cu toate formele legislative care decurg din aceasta – care nu specifică „dreptul“ la o căsătorie homosexuală.

În această săptămână, toate temele false vor da în clocot. Vom vedea readuse pe tapet tema rușilor – „referendumul lui Putin”; tema nazificării – vedeți filmulețul abject cu copiii și inchiziția, făcut de cei de la Papaya; tema #RoExit – românii susțin, în fapt, în majoritate aderarea la UE; tema neoprotestanților americani – care finanțează masiv campania Referendmumului. E de ajuns ca vreun zăpăcit să facă pe undeva o declarație neinspirată, și o parte a mass-media plusează la maxim pe coarda emoțională. Ce dacă aceste teme sunt perfect schizofrenice, și nu se potrivesc în nici un fel una cu cealaltă? Ele trebuie agitate la maxim, că doar-doar mai prind în năvod ceva nehotărâți pe care să-i convingă să stea acasă.

Referendumul este despre DA pentru definiţia firească a Căsătoriei, şi nu pentru sau despre apartenenţa la Uniunea Europeană, pe care nu o pune nimeni în discuţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.