Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Funar a adresat DNA 2 denunțuri penale privind alegerile

GHEORGHE FUNAR - PITESTI

Candidatul independent la Președinție, Gheorghe Funar, a declarat, miercuri, că a înregistrat la DNA două denunțuri privind alegerile prezidențiale din 2 noiembrie, "care au la bază numeroase fapte de natură penală".

 

"Avându-se în vedere mecanismul diabolic de fraudare a alegerilor care are la bază numeroase fapte de natură penală care sunt de competența DNA, m-am adresat Direcției Naționale Anticorupție cu două denunțuri penale. Unul în 28 octombrie și unul în ziua alegerilor, solicitând DNA-ului să înceapă de urgență cercetările pentru a stabili cine sunt vinovații de fraudarea alegerilor și tragerea lor la răspundere penală", a afirmat Funar, în conferință de presă.
În context, el a spus că a sesizat Curtea Constituțională a României (CCR) pentru a-i cere anularea alegerilor prezidențiale din data de 2 noiembrie, pe motiv că acestea ar fi fost "fraudate". "Am solicitat prin numeroase argumente CCR, cu încadrări pe textele de lege, să anuleze alegerile prezidențiale din 2 noiembrie, când s-a înregistrat cea mai mare fraudă electorală din ultimii 25 de ani. Am demonstrat cu argumente Curții Constituționale că au fost fraudate circa 7 milioane de voturi, dintre care trei milioane de voturi în România, și patru milioane de voturi aferente românilor din străinătate. Am solicitat de asemenea Curții Constituționale a României să solicite date, informații, documente, de la instituțiile statului român pentru a putea lua o decizie înțeleaptă", a susținut Funar.
Totodată, el l-a criticat pe președintele CCR că s-a antepronunțat public "într-o chestiune atât de importantă" legată de fraudarea alegerilor. "Dânsul spunea că sunt 12 cereri înregistrate de anulare, dintre care 11 aparțin persoanelor fizice, dar toate se referă la românii din străinătate. Eu sunt singurul candidat la funcția de președinte al României care am contestat aceste alegeri. (...) În ipoteza în care nu admite Curtea Constituțională cererea mea de anulare a alegerilor, fac apel la românii din țară și străinătate să nu se mai prezinte la niciun fel de alegeri până când nu este schimbată Constituția României (...)", a spus Funar.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.