Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Funar îl duce pe Ponta la judecata CCR

GHEORGHE FUNAR - PITESTI

Candidatul independent la Președinție, Gheorghe Funar, a anunțat că va sesiza joi Curtea Constituțională cu privire la dezvăluirile șefului statului referitoare la Victor Ponta.

"În urma dezvăluirilor publice făcute de președintele României, domnul Traian Băsescu, cu privire la ofițerul acoperit Victor Viorel Ponta, actualul premier și candidat la alegerile prezidențiale, în toată mass-media este dezbătut, pe larg, acest subiect. Dar, de la vorbe trebuie să se treacă la fapte. Pe cale de consecință, în ziua de 16 octombrie a.c., voi sesiza, cu acest caz, Curtea Constituțională a României, care este obligată să vegheze la respectarea prevederilor legale pentru alegerea Președintelui României. Voi propune să fie acceptați și citați ca martori domnii Victor Viorel Ponta și Traian Băsescu, care deține și probe testimoniale, arătate la televizor", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, AGERPRES de Funar.
El a precizat că, "după o lungă pregătire mediatică", începând cu ziua de 13 octombrie, în campania electorală pentru alegerile din noiembrie au apărut informații referitoare la candidatul Victor Ponta, care "a fost ofițer acoperit al Serviciului de Informații Externe (SIE), în perioada 1997-2001, când deținea funcția de procuror".
Funar amintește că articolul 132, alin.2, din Constituția României prevede că "Funcția de procuror este incompatibilă cu orice altă funcție publică sau privată, cu excepția funcțiilor didactice din învățământul superior".
Potrivit lui Funar, Curtea Constituțională "va decide, pe bază de probe, dacă Victor Viorel Ponta a încălcat Constituția și Legea electorală nr.370/2004, precum și dacă îi poate valida candidatura pentru turul doi al alegerilor din noiembrie, în cazul în care obține numărul de voturi".
"În funcție de decizia Curții Constituționale, în acest caz unic la alegerile prezidențiale din ultimii 25 de ani, premierul Victor Viorel Ponta va ști dacă mai candidează sau se retrage din competiție și rămâne, degeaba, numai pe buletinul de vot și pe milioanele de afișe, bannere, cearceafuri electorale etc cu care a împânzit toată țara pe banii contribuabililor români", a adăugat Funar, conform sursei citate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.