Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Funcţia de director sportiv, inclusă în dosarul de licenţiere pentru Superliga şi competiţiile UEFA

Evening Standard
UEFA

Propunerea pentru introducerea unei funcţii noi în structura organizatorică minimă necesară cluburilor care solicită licenţa pentru Liga 1 şi celor participante în competiţiile europene a fost aprobată în şedinţa Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, potrivit news.ro.

”Începând cu sezonul 2025/2026, echipele trebuie să aibă un director sportiv, fie format la FRF, fie în străinătate. Avem 25 de locuri, 14 pentru Liga I, 4 pentru Liga II şi cinci pentru foştii internaţionali”, a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Conform frf.ro, începând cu procesul de licenţiere pentru sezonul 2025 – 2026, solicitantul de licenţă, participant la Campionatul Naţional Liga 1 la momentul solicitării licenţei de Liga 1 / UEFA, trebuie să aibă un Director Sportiv calificat, confirmat ca Director Sportiv de către FRF prin absolvirea cursului de Director Sportiv sau a unui curs echivalent, care să se ocupe de următoarele probleme ale solicitantului de licenţă (îndeplinirea acestui articol va fi verificată începând cu luna martie 2025, pentru licenţierea aferentă sezonului competiţional 2025 – 2026):

supravegherea întregii activităţi fotbalistice a clubului;

identificarea ţintelor pentru transferuri, în funcţie de strategia clubului;

tranzacţionarea, recrutarea şi planificarea lotului;

recrutarea, gestionarea şi dezvoltarea personalului de antrenori;

tranziţia tinerilor din academie către prima echipă.

Prin excepţie, echipele promovate în Liga 1 în sezonul competiţional 2024 – 2025 vor putea face dovada că s-au înscris la un astfel de curs în primul an de participare la Campionatul Naţional Liga 1.

Începând cu procesul de licenţiere pentru sezonul 2026 – 2027, solicitantul de licenţă, participant la Campionatul Naţional Liga a 2-a la momentul solicitării licenţei de Liga 1, trebuie să aibă un Director Sportiv calificat, confirmat ca Director Sportiv de către FRF prin absolvirea cursului de Director Sportiv sau a unui curs echivalent conform alin 47bis.04 (îndeplinirea acestui articol va fi verificată începând cu luna martie 2026, pentru licenţierea aferentă sezonului 2026 – 2027).

Pentru a fi considerat valid, un curs echivalent de Director Sportiv trebuie să conţină cel puţin următoarele module: principii de management, dezvoltarea tehnică a unui club, ştiinţă şi performanţă. Acesta ar trebui să se desfăşoare pe durata a minimum 120 de ore şi să se finalizeze cu obţinerea diplomei în baza unui examen sau a unui proiect de absolvire.

Nerespectarea acestei prevederi din Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor şi de sustenabilitate financiară va atrage o penalitate financiară de 55.000 RON.

Academia Naţională de Fotbal va organiza începând cu luna martie cursul pentru obţinerea calificării de director sportiv. Mai multe detalii, începând din 1 februarie, pe site-ul anf.frf.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.