Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fundaşul bulgar Ivan Goranov a semnat cu Universitatea Cluj

universitatea cluj u cluj

Fundaşul stânga bulgar Ivan Goranov (30 de ani) a fost transferat la Universitatea Cluj, a anunţat clubul ardelean.

Originar din oraşul Velingrad, Ivan a început fotbalul la echipa locală Chepinets Velingrad la vârsta de opt ani. La 13 ani ajunge la academia celor de la CSKA Sofia, după care mai evoluează la nivel de juniori pentru Levski Sofia, scrie news.ro.

La 18 ani debutează pentru Levski chiar într-un meci din prima ligă. La începutul sezonului 2011/2012 ajunge la Beroe, unde evoluează timp de doi ani şi jumătate. Aici a strâns 42 de prezenţe, printre care şi primele prezenţe în preliminariile cupelor europene, jucând în dubla manşă cu Hapoel Tel Aviv din turul al II-lea al Europa League. Alături de Beroe a câştigat Cupa Bulgariei în sezonul 2012/2013 şi Supercupa la începutul stagiunii următoare.

În pauza de iarnă a sezonului 2013/2014, Goranov a ajuns la Litex Lovech. A încheiat pe ultima treaptă a podiumului în primul an la Litex, iar în total a strâns 41 de meciuri şi patru assist-uri înainte ca echipa să fie expulzată din prima ligă bulgară.

În urma problemelor de la Litex, Goranov a ajuns la începutul sezonului 2016/2017 la Lokomitv Plovdiv, unde a evoluat timp de un sezon.

În vara anului 2017 a revenit la Levski Sofia, clubul care l-a lansat în fotbal. În primul sezon a reuşit să marcheze două goluri şi să ofere două pase decisive în cele 36 de partide în care a jucat. Forma bună a continuat şi în anul următor, când a devenit căpitanul celor de la Levski şi a evoluat în 33 de partide, contribuind cu patru pase decisive. Evoluţiile constante din sezonul 2019/2020, când a bifat 37 de meciuri, cu două goluri marcate şi trei assist-uri, i-au adus lui Ivan Goranov primul transfer internaţional.

În august 2020, fundaşul stânga bulgar semna cu Charleroi în primul eşalon din Belgia, însă a revenit la Levski la începutul sezonului 2021/2022 sub formă de împrumut, câştigând Cupa Bulgariei pentru a doua oară.

La începutul acestui sezon, noul jucător al Universităţii ajungea de la Charleroi la PAS Lamia în prima ligă din Grecia. A strâns 20 de prezenţe în tricoul formaţiei elene în turul campionatului.

Ivan Goranov a debutat în prima reprezentativă a Bulgariei pe 6 septembrie 2018 într-o victorie din UEFA Nations League cu Slovenia. În total, fundaşul stânga are şapte selecţii pentru naţionala ţării vecine, şase dintre acestea fiind în meciuri oficiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.