Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fundaţia Bill şi Melinda Gates promite 1,2 miliarde de dolari pentru eradicarea poliomielitei la nivel mondial

Daily Mail
Bill Gates

Fundaţia Bill şi Melinda Gates a anunţat că va aloca 1,2 miliarde de dolari pentru efortul de eradicare a poliomielitei la nivel mondial, transmite Associated Press.

Banii vor fi folosiţi pentru a ajuta la implementarea strategiei Iniţiativei globale de eradicare a poliomielitei până în 2026. Iniţiativa încearcă să elimine virusul poliomielitei în Pakistan şi Afganistan, ultimele două ţări endemice, potrivit News.ro.

De asemenea, banii vor fi folosiţi pentru a opri apariţia unor noi variante ale virusului. Anunţul a fost făcut, duminică, la Summitul Mondial al Sănătăţii de la Berlin.

Fundaţia afirmă într-o declaraţie postată pe site-ul său că a contribuit cu aproape 5 miliarde de dolari la Iniţiativa de eradicare a poliomielitei. Iniţiativa încearcă să integreze campaniile de combatere a poliomielitei în servicii de sănătate mai largi, în timp ce extinde utilizarea noului vaccin oral antipoliomielitic de tip 2.

De asemenea, grupul lucrează pentru a face sistemele naţionale de sănătate mai puternice, astfel încât ţările să fie mai bine pregătite pentru viitoarele ameninţări la adresa sănătăţii, se arată în declaraţie.

"Ultimii paşi spre eradicare sunt de departe cei mai dificili. Dar fundaţia noastră rămâne dedicată unui viitor fără poliomielită şi suntem optimişti că îl vom vedea în curând", a declarat directorul general al fundaţiei, Mark Suzman.

Iniţiativa de eradicare este un parteneriat public-privat condus de un grup de guverne naţionale, din care fac parte Fundaţia Gates, Rotary International, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Centrele americane pentru controlul şi prevenirea bolilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.