Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fundaţia de caritate David şi Simon Reuben a donat 80 de milioane de lire sterline celui mai nou colegiu al Universităţii Oxford

ox.ac.uk
oxford university

Fundaţia de caritate a miliardarilor David şi Simon Reuben a donat 80 de milioane de lire sterline (101 milioane dolari) celui mai nou colegiu al Universităţii Oxford, relatează Bloomberg potrivit news.ro.

Donaţia va finanţa acordarea de burse şi cercetări în domenii precum schimbările climatice. Institutul va fi redenumit Reuben College, potrivit unui comunicat de joi.

”Pandemia actuală ne-a arătat cât de vital este să avem acces la cele mai bune cercetări medicale şi la gândire academică”, a afirmat familia Reuben în comunicat.
Donaţia este o mişcare de anvergură din partea uneia dintre cele mai discrete familii miliardare britanice şi este cel mai recent mega-cadou acordat uneia dintre universităţile de top din Mare Britanie.

Când managerul de fonduri speculative David Harding a oferitanul trecut 100 de milioane de lire sterline Universităţii Cambridge, acesta a fost la momentul respectiv cel mai mare cadou privat pentru un colegiu din Marea Britanie din partea unui filantrop britanic.

Câteva luni mai târziu, Stephen Schwarzman, preşedintelel Grupului Blackstone, a oferit Universităţii Oxford 150 de milioane de lire sterline pentru a contribuia la finanţarea proiectelor, inclusiv a unui institut care să studieze etica inteligenţei artificiale.

Fraţii Reuben se află în spatele unuia dintre cele mai mari portofolii de retail, birouri şi proprietăţi rezidenţiale. Fii de evrei irakieni, aceştia s-au născut în India şi s-au mutat la Londra în perioada adolescenţei. Au construit o avere tranzacţionând metale în Rusia şi au investit ulterior în imobiliare, active în sectorul petrecerii timpului liber şi în companii de tehnologie.
Universitatea Oxford datează cel puţin din 1096, potrivit site-ului web al instituţiei, care a educat zeci de prim-miniştri britanici, între care se numără şi Boris Johnson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.