Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fundaţia Jean Louis Calderon marchează împlinirea a 25 de ani de la moartea pictorului Florin Niculiu printr-o expoziţie

bibamagazine.fr
pictura arta artist expozitie tablou pictor

Fundaţia Jean Louis Calderon marchează împlinirea a 25 de ani de la moartea pictorului Florin Niculiu prin organizarea unei expoziţii de anvergură, la Galeriile Cornel Florea din Bucureşti.

"Expoziţia de pictură-desen adună laolaltă pe simeze 78 de lucrări de înaltă valoare artistică, cinci dintre acestea fiind împrumutate de la Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), iar alte două de la Muzeul de Artă Recentă (MARe). Catalogul de aleasă ţinută, editat cu această ocazie, conţine 96 de pagini şi reflectă toate lucrările expuse care tratează temele importante şi recurente ce l-au preocupat dintotdeauna pe artist, executate în tehnici diferite, iar ca element de noutate trebuie subliniat faptul că jumătate dintre acestea nu au mai fost văzute până acum de publicul larg", se arată într-un comunicat transmis duminică de organizatori.

Curatorul expoziţiei, Damian Florea, citat în comunicat, afirmă că un artist autentic precum Florin Niculiu "nu poate fi lăsat uitat într-un pliu al timpului", potrivit Agerpres.

"Atât de contemporanul Florin Niculiu a fost un artist complet, a cărui supremă etică rămâne seriozitatea, interogaţiile tulburătoare şi adânci asupra existenţei umane şi asupra justificării artei în cuprinsul existenţei", consideră Damian Florea.

Conform aceleiaşi surse, Florin Niculiu este un "portstindard al unei întregi generaţii", fiind remarcat de critica de specialitate, premiat în ţară (Premiul pentru Pictură al Uniunii Artiştilor Plastici - 1976) şi în străinătate ("Prix National" la Festivalul Internaţional de Pictură la Cagnes-sur Mer, Franţa - 1970), colecţionat şi admirat de public, achiziţionat şi expus în muzee, însă a fost prea puţin promovat în ultimele două decenii.

Expoziţia va putea fi vizitată la Galeriile Cornel Florea până la data de 20 noiembrie, de luni până sâmbată, între orele 11,00 şi 17,00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.