Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fundaţia Mereu Aproape renovează ambulatoriul de specialitate al Institutului pentru Sănătatea Mamei şi Copilului

IGSU
Spital, cărbunești, instalație oxigen

Fundaţia Mereu Aproape renovează ambulatoriul de specialitate al Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului "Alessandrescu-Rusescu" din Bucureşti, valoarea investiţiei ridicându-se la 330.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al acestei fundaţii transmis, luni, AGERPRES, peste 60.000 de consultaţii medicale se fac anual în ambulatoriu pentru zeci de mii de copii veniţi din toată ţara.

"Cu o infrastructură învechită, cu spaţii inadecvate pentru desfăşurarea activităţii medicale la standarde europene şi cu deficit de aparatură medicală, Ambulatoriul are nevoie stringentă de modernizare. Întregul spaţiu al Ambulatoriului va fi renovat şi modernizat printr-un proiect amplu ce cuprinde lucrări de recompartimentare, refacerea infrastructurii electrice, refacerea instalaţiilor sanitare, indroducerea sistemului de gaze medicale, înfiinţarea grupului sanitar pentru pacienţii cu dizabilităţi, refacerea circuitelor medicale, zugrăvire şi igienizare, dotare cu echipamente şi dispozitive medicale, dotare cu mobilier şi amenajare", au precizat reprezentanţii asociaţiei.

Citește și: O NOTĂ SECRETĂ l-ar plasa pe șeful DALI din MAI într-o presupusă DELAPIDARE a unui hotel din vestul țării...

Cu o suprafaţă de peste 800 de metri pătraţi, spaţiul refăcut în cadrul proiectului include: 15 cabinete pentru consultaţii medicale din sfera pediatrică, o cameră pentru prematuri, un cabinet recoltări analize, un cabinet EEG/EKG, precum şi recepţia, două săli de aşteptare, cinci grupuri sanitare, două holuri, două vestiare şi o chicinetă pentru cadrele medicale, o sală pentru depozitarea deşeurilor medicale, o cameră pentru operatori centrală telefonică.

De asemenea, va fi renovat exteriorul intrării în ambulatoriu. Noul spaţiu creat şi dotările aferente acestuia vor permite un flux de lucru eficient al întregului personal medical, alinierea circuitelor medicale la normele epidemiologice în vigoare şi vor asigura copiilor condiţii moderne de îngrijire.

Preşedintele Fundaţiei Mereu Aproape, Alessandra Stoicescu, a spus că este al doilea proiect major al acestei organizaţii din 2021 în domeniul sănătăţii, după Centrul de recuperare post-COVID de la Spitalul din Runcu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.