Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fundaţia muzicianului Leonard Cohen protestează după folosirea piesei 'Hallelujah' în campania lui Trump

lapunkt.ro
leonard cohen

Fundaţia care administrează catalogul muzical al cântăreţului Leonard Cohen a protestat faţă de utilizarea în scopuri politice a cântecului său "Hallelujah" în timpul Convenţiei Naţionale Republicane (RNC), a raportat vineri presa americană, citată de DPA, potrivit Agerpres.

Un cover al acestui cântec a fost difuzat în momentul în care preşedintele american Donald Trump a acceptat în mod oficial nominalizarea din partea Partidului Republican pentru a participa la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, în ultima seară a RNC, eveniment desfăşurat în perioada 24-27 august.

Avocata Fundaţiei Cohen, Michelle Rice, a spus că analizează în această perioadă o serie de opţiuni legale pentru a pedepsi utilizarea acelui cântec "într-o încercare neruşinată de a politiza şi de a exploata într-o astfel de manieră sfruntată piesa 'Hallelujah', unul dintre cele mai importante cântece din catalogul Cohen". Declaraţia avocatei a fost preluată de numeroase companii mass-media americane, inclusiv de site-urile Deadline şi Variety.

Citește și: Cozmin Gușă – jocul și mizele reale ale moțiunii: PNL și PSD vor forma, după alegeri, un Guvern de criză

Reprezentanţii grupului Sony/ATV Publishing au precizat la rândul lor că au respins în mod expres o solicitare din partea Partidului Republican, care dorea să difuzeze acel cântec în timpul RNC.

Nu este pentru prima dată când un muzician protestează faţă de utilizarea de echipa preşedintelui Trump a unui cântec în campanii electorale.

Familia lui Tom Petty a anunţat în luna iunie că regretatul muzician nu şi-ar fi dorit ca unul dintre cântecele sale să fie folosite într-o "campanie a urii" după ce echipa lui Donald Trump a difuzat single-ul "I Won't Back Down" într-un miting electoral ce a avut loc în oraşul Tulsa din statul Oklahoma.

Ozzy Osbourne, Elton John, trupa The Rolling Stones şi Adele l-au criticat la rândul lor pe Donald Trump pentru folosirea unor cântece din repertoriile lor la o serie de evenimente politice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.