Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fundaţia Regală Margareta a României organizează o campanie de voluntariat pentru sprijinul persoanelor vârstnice

MAE
Margareta

Fundaţia Regală Margareta a României organizează o amplă campanie de voluntariat, pentru a facilita accesul la cumpărături, dar şi pentru alte acţiuni logistice pentru ajutorarea vârstnicilor singuri.

Potrivit unui comunicat al Fundaţiei Regale Margareta a României transmis miercuri, toţi cei care doresc să se implice în protejarea acestor categorii vulnerabile se pot înscrie voluntari în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Braşov, Craiova, Constanţa, Sibiu, Arad, Ploieşti, Oradea, Brăila, Galaţi şi Piteşti, pregătind, zi de zi, pachetele cu cele necesare, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Testarea aleatorie a populației, esențială în combaterea COVID-19: De ce asimptomaticii joacă un rol-cheie în răspândirea infecțiilor / STUDIU

Echipele de voluntari vor activa şi pentru susţinerea altor acţiuni umanitare în sprijinul vârstnicilor care nu mai au pe nimeni. Voluntarii se pot înscrie printr-un mesaj pe adresa voluntar@principesa.ro.

Totodată, fundaţia oferă o serie de facilităţi prin Telefonul Vârstnicului şi prin reţeaua de servicii sociale susţinută de Fondul Special pentru Bătrâni.

Printre nevoile stringente identificate în rândul persoanelor vârstnice afectate de criza coronavirusului se numără realizarea cumpărăturilor de strictă necesitate, sprijinul material, sprijinul emoţional, consilierea psihologică şi diverse servicii de suport la domiciliu. Mulţi dintre vârstnici nu pot comanda online, pentru că nu folosesc platforme sau mijloace de plată digitale, precizează sursa citată.

Vezi și: ATENŢIE! Guvernul a schimbat regimul stării de urgență: Creştere uriaşă a amenzilor, transparența decizională e suspendată

Cu scopul de a face accesibile cumpărăturile la domiciliu pentru vârstnicii singuri şi persoanele care nu se pot deplasa şi nu folosesc internetul, Fundaţia Regală Margareta a României se alătură acţiunii iniţiate de Kaufland România şi Glovo, pentru a le oferi posibilitatea să realizeze cumpărăturile necesare telefonic, cu plata ramburs.

Acest nou serviciu, creat special pentru a deservi persoanele de peste 65 de ani şi pe cele cu dizabilităţi, le permite acum plasarea telefonică a comenzii printr-o linie dedicată, livrarea acesteia la domiciliu prin serviciu gratuit, precum şi plata cumpărăturilor numerar la primire. Astfel, la numărul de telefon 0720.00.95.95 (tarif normal), în intervalele luni - sâmbătă: 08,30 - 21,30 şi duminică: 08,30 - 20,00, pot fi plasate comenzi, la o distanţă de maximum 6 km faţă de magazinele implicate în acest program.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.