Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fundaţia Regală Margareta: Tinerii artişti pot aplica pentru a deveni bursieri ai programului 'Tinere Talente'

MAE
Margareta

Tineri muzicieni şi artişti vizuali cu vârste între 14 şi 24 de ani, elevi sau studenţi la instituţiile de învăţământ vocaţional, care provin din familii cu venituri modeste, pot aplica până la 30 noiembrie pentru a deveni bursieri ai programului "Tinere Talente", ajuns la de-a XV-a ediţie, informează Agerpres.

Pe parcursul unui an calendaristic, tinerii artişti în domeniul muzicii clasice sau al artelor vizuale vor fi sprijiniţi prin burse de dezvoltare artistică, programe de mentorat intergeneraţional şi acţiuni de promovare, informează FRMR, într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Bursele individuale, în valoare de până la 2000 euro, pot fi folosite pentru achiziţionarea materialelor şi a instrumentelor necesare desfăşurării activităţii artistice sau pentru participări la cursuri de specializare, concursuri, festivaluri, expoziţii sau alte proiecte, în ţară şi în străinătate.

Sesiunile de mentorat intergeneraţional oferă bursierilor şansa de a interacţiona cu personalităţi ale vieţii artistice şi culturale, iar masterclass-urile şi atelierele de creaţie susţinute de artişti consacraţi îi sprijină în perfecţionarea aptitudinilor.

Creaţiile artistice ale tinerilor, realizate prin proiecte individuale şi de grup, vor fi promovate prin participarea la evenimente diverse, concerte, recitaluri şi expoziţii, organizate de fundaţie şi parteneri.

Recunoscut drept cel mai bun program de Artă şi Cultură din România, de patru ori laureat la Gala Societăţii Civile, programul naţional "Tinere Talente" creează oportunităţi egale pentru artiştii în devenire, oferindu-le şansa de a-şi dezvolta potenţialul, de a-şi exprima talentul şi de a-şi îndeplini visul, indiferent de contextul lor social.

De-a lungul timpului peste 1.800.000 de euro au fost investiţi în viitorul artistic al României, precizează FRMR.

Programul este susţinut de parteneri şi sponsori, dar şi prin donaţii realizate prin SMS la 8864 cu textul ARTĂ. Publicul poate dona 4 euro lunar pentru a susţine bursele pentru tinerii talentaţi ai României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.