Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fundația Superbet susține Conferințele Dilema Veche

conferinte dilema

Fundația Superbet continuă să fie alături de cel mai cunoscut brand cultural românesc prin susținerea seriei “Conferințele Dilema Veche”

• Achiziționarea a 500 de abonamente, timp de șase luni în 2020, și susținerea costurilor tiparului au dat o gură de oxigen celui mai important brand din presa culturală din România de după 1990 încoace

• În 2022, Fundația Superbet este din nou alături de revista culturală, susținând organizarea seriei Conferințele „Dilema Veche”

• Marcel Iureș este printre protagoniștii celei mai apropiate conferințe “Dilema Veche”, cea de la Oradea, la începutul lunii mai

București, 18 aprilie, 2022 - În primăvara anului 2020, chiar la începutul pandemiei cu coronavirus, Andrei Pleșu, fondatorul revistei culturale “Dilema Veche”, scria un editorial în care anunța posibilitatea ca publicația să se închidă din lipsă de finanțare. Fundația Superbet a ales să se implice pentru ca titlul să-și continue apariția în format print, acoperind cea mai mare parte a costurilor tipăririi revistei și achiziționând 500 de abonamente, pentru o perioadă de 6 luni.

Doi ani mai târziu, Fundația alege să fie din nou alături de importantul brand cultural, de data aceasta susținând organizarea Conferințelor “Dilema Veche”, un proiect itinerant, care duce, întru dezbatere, temele culturale ale momentului în mijlocul mai multor comunități din țară. Pentru cei interesați, Oradea este cea mai apropiată conferință (în perioada 5-7 mai) din seria celor cinci programate pentru acest an. În aprilie a avut loc prima conferință la Arad, urmează cea de la Oradea, iar în toamnă vor avea loc alte trei, la Cluj (septembrie), Iași (octombrie) și Timișoara (noiembrie).

“Începute acum patru ani, Conferințele “Dilema Veche” au crescut organic și au ajuns să fie deja manifestări tradiționale în orașe precum Arad și Cluj. Vrem să dezvoltăm conceptul și să ‘cucerim noi teritorii’ - de pildă, la Iași, anul acesta, mergem pentru prima oară. Sprijinul pe termen lung al unui partener este un ingredient fără de care desantul nostru cultural în mai multe centre ale țării nu s-ar realiza”, a declarat Sever Voinescu, redactor-șef “Dilema Veche”.

Formatul fiecărei conferințe include două zile de prezentări și dezbateri pe tema principală, agreată în prealabil cu gazdele evenimentului, dar și momente artistice, muzicale și teatrale, lansări de carte, toate menită să desăvârșească întâlnirea culturală cu publicul.

La Arad, unde Conferințele ”Dilema veche” din 14-16 aprilie s-au organizat sub titlul ”Europa versus...”, șase conferențiari de top au vorbit despre provocările care amenință spațiul european în aceste zile. Astfel, s-a vorbit despre putinism ca ideologie și practică politică, despre toxicitatea visului celei de a treia Rome, despre libertate și clivajele ideologice care frământă acum spațiul european, dar și despre profilul geo-politic și cultural al spațiului central și est-european.

La început de mai, la Oradea, sub titlul „Comedia lumii”, se va discuta despre umor, despre comicul teatral, dar și despre teatralitatea comică a vieții. Dând consistență temei alese, vor conferenția Adriana Babeți (despre umorul central-european pornind de la Sveijk) și Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolayi (despre umorul românesc), iar Teatrul Act din București va prezenta două comedii, una după I.L.Caragiale, alta după Ion Creangă, avându-l ca protagonist pe marele actor Marcel Iureș. După spectacole, publicul va putea dialoga cu Marcel Iureș și cu cel mai important teatrolog roman, George Banu, profesor emerit la Sorbona.

“Credem că nu se poate mai bine explora comedia lumii altfel decît vizitînd-o în specificul ei. Această ediţie a Conferinţelor Dilema veche prezintă publicului orădean eşantioane briliante de comic central-european şi neaoş românesc”, spune Sever Voinescu despre apropiatul eveniment care ajunge pentru prima dată și la Oradea.

”Este extrem de onorant pentru noi să devenim partener strategic al celei mai citite reviste culturale din România, în paginile căreia regăsim, număr de număr, dilemele noastre ale tuturor. În contextul răvășitor actual, când suntem în proximitatea celui mai mare conflict de la al Doilea Război Mondial încoace, cred că este mai important ca oricând să ne adunăm în jurul valorilor și ideilor universale care ne definesc umanitatea, promovate inclusiv de instituții artistice și intelectuale precum ‘Dilema Veche’”, a declarat Augusta Dragic, președinta Fundației Superbet. "Conferinţele Dilema veche" sunt un proiect iniţiat de Grupul pentru Management

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.