Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Funeriu face praf PSD-ul: Promisiunea uitată din programul de guvernare

funeriu bun

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației în perioada 2010-2012, în prezent pe un post diplomatic al UE la Chișinău, nu uită mai vechiul său conflict cu PSD. Acuzat de-a lungul timpului chiar de închiderea abuzivă a unor școli, Funeriu arată că numărul unităților de învățământ a scăzut constant după venirea PSD la putere, deși în programul de guvernare al USL se promitea altceva.

Vezi și: Oprah și-a dezvăluit meniul: Cum a slăbit 41 de kg în 11 luni

„În ultimul an scolar început de mine (2011-2012) România avea 6785 unităţi şcolare. Pesediştii, despre care v-am spus de atunci că sunt nişte mincinoşi, au urlat că sunt un om rău care lasă copiii fără şcoli, iar ei le vor redeschide. V-au promis în programul lor de guvernare, la capitolul 13: "Reducerea abandonului şcolar inclusiv prin redeschiderea școlilor care au fost închise în mod abuziv". După 6 ani de guvernare permanentă pesede/Minciunescu abandonul nu a scăzut, şi avem acum cu 633 de şcoli mai puţin, adică 6152 şcoli, (15 şcoli pe judeţ mai puţin). Şi acum când se deschide subiectul acesta tot pe mine mă fac vinovat, semn că i-am traumatizat eu cu ceva: poate cu plagiatele? Bravo popor pesedist, iar ai luat ţeapă. Îţi place când madam' minciunescu şi gaşca lor îţi plâng de milă la televizor dar când nu îi vezi semnează închideri de şcoli? Popcoooorn!”, scrie Funeriu pe Facebook.

Fostul ministru face trimitere și la o statistică din 2013, potrivit căreia în timpul ministrului Adomniței s-au închis 326 de clădiri, în 2007 și 2008, în mandatul Ecaterinei Andronescu au fost 776 de clădiri închise, între 2009 și 2012, iar în mandatul lui Daniel Funeriu s-au închis 679 de clădiri, în 2010 și 2011.

Vezi și: Avertisment dur al nutriţioniştilor: Persoanele care au INTERZIS la ciocolată neagră

Intervenția lui Daniel Funeriu vine în contextul în care deputatul PNL Florin Roman l-a acuzat pe ministrul Liviu Pop că vrea să închisă 1000 de școli în toată țara. În replică, Liviu Pop a catalogat declaraţia liberalului ca fiind "o minciună". Funeriu a exprimat suspiciunea că în spatele atacului s-ar afla Ecaterina Andronescu, această dorind să-i ia locul lui Liviu Pop în fruntea Ministerului Educației.

„Aud că în România Ministerul Educației e atacat de un nenea de la PNL cu ciorba reîncălzită a şcolilor închise. Adevărul este: 1) mint amândoi: unul pentru că chiar se vor comasa şi/sau închide şcoli dar vrea să rămână în funcție şi al doilea pentru că probabil vrea vreo funcție proeminentă în PNL. Voi publica în curând un articol despre cum stă treaba cu închiderea şcolilor să vedeți cât de mincinoşi respectiv habarnişti sunt. 2) Cred că în spatele atacurilor de acum este madam minciunescu care e ahtiată să fie iar ministru. Să îi spună cineva lui Dragnea. 3) Pe lângă opoziție demagogică şi moale, mai luptați şi voi un pic, PNL? Sau doar faceți mini blaturi cu PSD şi serviți de unealtă în lupta lor internă? În ritmul ăsta vă iau începătorii de la USR fața”, a mai scris Funeriu pe Facebook.

Vezi și: Trucuri pentru fiecare zi: Cum să-ți prepari cafeaua perfectă acasă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.