Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Funeriu fixează obiectivele ministrului Firea: 'Dacă va face acest lucru mă voi implica în campania ei pentru prezidențiale'

funeriu bun

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, suprinde prin poziția sa față de nou înființatul Minister al Familiei. Acesta afirmă că ministrul Gabriela Firea poate dovedi că ministerul pe care îl conduce își merită existența. Condiția pusă de Funeriu este însă una dificilă: o creștere importantă a natalității în România până în 2023.

„Mi se pare o idee excelentă înființarea Ministerului Familiei. Mi se pare o excelentă opțiune ca doamna Firea să fie ministra familiei. De ce? Pentru că acum știm de la ce politician să așteptăm rezultate în domeniul creșterii natalității. Eu îi fixez* doamnei Firea un obiectiv modest, 10%!

Ministerul va avea un buget de X lei, ”rezultate” înseamnă o creștere a natalității de Y%. Eu aștept de la doamna Firea un modest 10%, pentru că, din ce aud, partidul doamnei Firea are reputația de partid 10%. Asta înseamnă că în 2023, an preelectoral, România va avea peste 220.000 de nașteri.

În concluzie: dacă România va avea 220.000 de nașteri pe teritoriul ei în 2023 eu, personal, voi considera că Ministerul își justifică existența și că doamna Firea e cel mai bun politician, care va fi realizat ceea ce niciun politician nu a realizat după 1989, adică o creștere a natalității. Dacă va face acest lucru mă voi implica în campania ei pentru prezidențiale.

Dacă, însă, acest parametru clar măsurabil, numărul de copii născuți în 2023, nu va fi în creștere semnificativă statistic, atunci înființarea ministerului a fost o mare țeapă și doamna Firea un ministru inutil.

Voi pe ce scenariu pariați? :)))

*nu din aroganță îmi permit să fixez acest obiectiv, ci din ceea ce înseamnă a fi „ministru”, adică, etimologic, „slujitor”. Nu al meu personal, ci și al meu ca român.”

Potrivit INS, în anul 2020, numărul născuţilor-vii înregistraţi la oficiile de stare civilă din România a fost de 178,63 mii copii, cel mai mic număr de născuţi-vii din 1930 până în prezent. În anul 2020, rata de fertilitate a scăzut faţă de anii anteriori ajungând la 34,0 născuţi-vii la 1000 femei de vârstă fertilă (15-49 ani).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.