Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furie la Moscova și amenințare cu un posibil început al celui de-al Treilea Război Mondial după pactul Ucraina-Belgia

nato rusia

Un gest din Belgia către Ucraina a înfuriat Rusia în asemenea măsură încât vorbește fără ocolișuri despre ceea ce ar putea escalada într-un Al Treilea Război Mondial. Inițiativa atât de prost primită de Kremlin este pactul semnat sâmbăta trecută de premierul belgian, Alexander de Croo, și de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, în care Belgia își exprimă sprijinul pentru ca Ucraina să fie stat membru cu drepturi depline atât în ​​Uniunea Europeană, cât și în NATO.

În luna octombrie, secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Alexander Venediktov, a descris ipotetica integrare a Kievului în Alianța Atlantică drept un gest de "natură suicidară", preludiu la "Al Treilea Război Mondial", ca răspuns la aplicarea articolului 5 al Organizației Atlanticului, prin care orice atac împotriva unei țări NATO "va fi considerat ca un atac împotriva tuturor membrilor săi", relatează El Periodico citat de Rador.

Tocmai neintegrarea Ucrainei în Alianța Atlantică este una dintre prioritățile președintelui rus, Vladimir Putin, chiar înainte de izbucnirea conflictului Moscova-Kiev, pentru a nu interfera cu influența Kremlinului în această zonă geostrategică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.