Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furie și cuvinte grele la protestul palestinienilor din București! Protestatarii au criticat dur Guvernul și pe politicienii români

protest palestina timisoara

Senatorul PSD Titus Corlăţean, preşedinte al Comisiei pentru politică externă din Senatul României şi membru al Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi , a fost aspru criticat, sâmbătă, la manifestaţia organizată la Bucureşti de către susţinători ai palestinienilor pentru atitudinea sa pro Israel.

Unii dintre cei care au luat cuvântul au criticat de asemenea şi guvernanţii români, pentru că nu spun nimic despre copiii palestinieni morţi, anunță news.ro.

„Un individ numit Titus Corlăţean, preşedinte al Comisiei pentru politică externă din Senat, l-a luat în braţe pe ambasadorul israelian şi i-a spus «fratele meu»! Dar ştiţi ce? Nu a spus un cuvânt despre copiii morţi palestinieni şi mi-a fost ruşine mie, ca român!

Dacă vă gândiţi că de data trecută când ne-am văzut au mai murit încă două mii şi ceva de copii palestinieni şi ei nu spun nimic. Aici e problema: cei de aici nu recunosc durerea voastră şi toată presiunea voastră trebuie să fie pe Guvernul României!

Aţi auzit vreun guvernant să iasă şi să spună că este alături de familiile copiilor palestinieni. Este adevărat că trebuie să arătăm compasiune faţă de toate familiile ai căror copii mor, dar nu poţi să nu te uiţi la un principiu de proporţionalitate când ei au venit şi mi-au spus: cum vorbeşti tu la mitingul palestinian, tu israelian, vorbeşti la mitingul palestinian? Fiindcă nu poţi să vezi patru mii de copii morţi.

Lor nu le e ruşine, nu le e deloc ruşine, să nu amintească un cuvânt despre aceştia patru mii de copii... sunt aici pentru că ştiu că Israel încalcă drepturile omului!”, a afirmat unul dintre participanţii la mitingul pro Palestina organizat sâmbătă după amiază în Capitală.

Printre participanţi sunt şi români

Un alt participant a acuzat „manipularea grosolană a sistemului sionist internaţional” susţinând că „Palestina este ultima redută pentru lupta pentru demnitatea umană”.

Acesta s-a arătat convins de victoria Palestinei, arătând că aceasta luptă împotriva „sistemului occidental corupt”.

„Mergem înainte, victoria este a noastră, a Palestinei şi a tuturor oamenilor liberi, cu conştiinţa sănătoasă”, a spus protestatarul de origine palestiniană.

Printre participanţi sunt şi români care au explicat că au ieşit în stradă pentru a-şi arăta susţinerea faţă de Palestina afirmând că ştiu istoria şi ştiu că drepturile poporului palestinian sunt încălcate de decenii.

În Parcul Izvor, acolo unde coloana de manifestanţi plecată din Piaţa Universităţii s-a oprit, au fost ţinute discursuri de către susţinătorii Palestinei şi s-a ascultat muzică palestiniană, la ora transmiterii acestei ştiri mitingul, la care participă câteva sute de persoane, fiind în desfăşurare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.