Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furnizorul de energie electrică din regiunea Quebec, Canada, va cere aprobarea guvernului pentru a nu mai alimenta criptominerii

latimes.com
bitcoin farm minat criptomonede

Hydro-Québec, firma care gestionează energia electrică în provincia canadiană Quebec, intenționează să realoce energia furnizată firmelor cripto miniere, conform cointelegraph.com.

Potrivit unui postări pe Twitter din 3 noiembrie al parlamentarului canadian Pierre Fitzgibbon, guvernul va solicita un decret de la consiliul energetic pentru a elibera compania de obligația de a alimenta criptominerii din provincie. Hydro-Québec a alocat 270 de megawați firmelor miniere, dar se așteaptă ca cererea de energie electrică din Québec să crească până la un punct în care alimentarea cripto va pune presiune asupra furnizorului de energie.

Raportul depus de Hydro-Québec la consiliul guvernamental de energie la 1 noiembrie spunea că reducerea temporară a energiei furnizate firmelor miniere ar putea ajuta la prevenirea amenințărilor la adresa „fiabilitatea și securitatea” energiei pentru locuitorii din Québec. Distribuitorul a raportat că a luat în considerare cererea de energie electrică din hidrogen verde, criptomonede și agricultura cu efect de seră.

„Necesarul suplimentar de energie în timpul iernii este mare și asta, fără adăugarea încărcăturii legate de soldul blocului rezervat utilizării criptografice aplicat blockchain-urilor”, a spus Hydro-Québec. „Se preconizează achiziții de energie de aproape 3 [teravați-oră] în timpul iernii din 2025 și chiar depășind 3 TWh în 2027.”

Ca parte a planului managerului energetic pentru 2023 până în 2032, se aștepta ca firmele cripto să crească cu 0,7 TWh, atingând o cerere maximă de energie în 2028. Minerii criptografici din Québec au făcut obiectul unor tarife suplimentare din martie 2021 și, de asemenea, au dat provinciei opțiuni de a-și scala operațiunile astfel încât să reducă sarcina pe rețeaua electrică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.