Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtul miliardului: Suma de care a beneficiat Plahotniuc, dezvăluită

stiri.md
Vladimir Plahotniuc

39.282.000 de dolari și 3.518.000 de euro este suma de care a beneficiat fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, din furtul miliardului. Suma a fost dezvăluită de procurorul general interimar, Ion Munteanu, în cadrul ediției din 9 februarie a emisiunii „Cutia Neagră”.

În opinia Procuraturii, ar exista suficiente probe pentru condamnarea lui Plahotniuc. Totodată, Munteanu crede că „se ia prea mult timp pentru examinarea demersului” pentru finalizarea urmării penale a lui Plahotniuc, transmite tv8.md.

„Sunt mai multe episoade în care domnul Plahotniuc este investigat. În raport cu episodul investigat, este beneficiarul unei anumite sume provenite din frauda bancară. E vorba despre 39 milioane 282 de mii de dolari și 3 milioane 518 mii de euro. Aceasta este suma pentru care Procuratura Anticorupție a solicitat expedierea cauzei penale în lipsa învinuitului”, a precizat Ion Munteanu.

În opinia Procuraturii, sunt suficiente probe care permit condamnarea acestuia, însă urmează a fi apreciate și examinate în instanța de judecată”, a subliniat procurorul general interimar.

În cazul în care Curtea de Apel Chișinău va menține hotărârea contestată, cauza penală urmează a fi expediată în judecată pentru examinare în fond.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.