Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtuna Chris din Oceanul Atlantic a devenit uragan de categoria 2 pe scara Saffir-Simpson

twitter.com
uragan maria

Chris, al doilea uragan format în anul 2018 în Oceanul Atlantic, a sporit în intensitate fiind inclus în categoria 2 pe scara Saffir-Simpson, iar în cursul dimineţii de miercuri fenomenul s-ar putea înteţi, conform Centrului Naţional pentru Uragane (NHC) din Statele Unite, citat de Reuters, informează Agerpres.

Uraganul Chris se afla la circa 390 kilometri est-sud-est de Cape Hatteras din Carolina de Nord, rafalele susţinute de vânt atingând viteza maximă de 165 kilometri pe oră, a informat NHC în cel mai recent buletin emis la ora 3:00 GMT.

Vezi și: Noi victime în regiunea din vestul Japoniei: 179 de morţi în urma intemperiilor. Premierul Shinzo Abe va vizita zona

Potrivit prognozelor, intensitatea uraganului Chris se va diminua miercuri noaptea, acesta urmând să se transforme până joi noaptea într-un ciclon post-tropical puternic, conform NHC cu sediul în Florida.

Sezonul uraganelor din Atlantic începe în fiecare an pe 1 iunie şi se încheie pe 30 noiembrie. Aproximativ 85% din totalul acestor fenomene meteorologice severe se produc între lunile august şi octombrie. Statisticile arată că Golful Texas este cea mai vulnerabilă regiune, fiind lovită de uragane între jumătatea lunii iulie şi jumătatea lunii septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.