Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtuna de la vârful armatei: Decretul lui Iohannis nu a fost publicat în Monitorul Oficial

ciuca-nicolae

Decretul de prelungire a mandatului şefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, nu a fost publicat, până la ora transmiterii acestei știri, în Monitorul Oficial. Mandatul lui Ciucă expiră luni.

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache (PSD), spunea vineri că decretul ar urma să fie publicat „în această noapte sau mâine dimineaţă”.

Decretul prin care s-a prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării a fost transmis Monitorului Oficial imediat după şedinţa de vineri a CSAT.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că întârzierea publicării acestui decret „are grave consecinţe şi atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate”.

Premierul Viorica Dăncilă și ministrul Apărării, Gabriel Leș, au spus că decretul nu respectă condiţiile de legalitate şi creează premisele unui conflict juridic de natură constituţională, pentru că decizia lui Iohannis nu are avizul premierului și nici nu a venit la propunerea ministrului Apărării.

Leș a spus că vrea să înainteze o altă propunere.

content-imageDacă decretul nu se publică până luni în Monitorul Oficial, în fruntea armatei române ajunge fie locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Adrian Tonea (foto dreapta), fie unul dintre şefii categoriilor de forţe ale armatei.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 29 decembrie 2014, decretul de numire a general-locotenentului - cu trei stele Ciucă Nicolae-Ionel, în funcţia de şef al Statului Major, începând cu data de 1 ianuarie 2015.

Citește și: De ce a ajuns Meleșcanu sacul de box al PSD

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.