Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtuna de la vârful armatei: Klaus Iohannis acuză „jocul PSD” și îl atacă pe ministrul Apărării (video)

CSAT

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, la Palatul Cotroceni, că plangerea prealabila a Ministerului Apararii in cazul prelungirii mandatului sefului armatei este o actiune „prost gandita, de tip PSD-ist” si ca „jocul” este ca social-democratii vor „sa puna mana” pe toate functiile din stat.

Vezi și: Alegeri Europene: Ce familii politice vor câștiga în țările UE?

„Am vazut ca este foarte vocal acest ministru care nu a fost capabil sa vina cu o propunere legala si o tine una si buna. Sunt două aspecte. Propunerea facuta in CSAT de ministrul Apararii nu a fost o propunere legala, a propus o persoana pentru doua functii in aceeasi sedinta, ceea ce nu se poate. A doua chestiune pe care omita sa o spuna acest ministru PSD-ist, ca de fapt nu a avut o propunere pentru seful armatei, nu exista nicio propunere a lui catre mine cu o nominalizare a unei persoane. Decizia pe care am luat-o a fost singura posibila si corecta.

Acuma, sigur, PSD e foarte suparat si ministrul e foarte suparat ca nu i-a iesit jocul. Propunerea ministrului a fost pur si simplu nelegala. Faptul ca se adreseaza acum in contencios cu ierarhia militara mi se pare un demers inoportun, riscant, generalul Ciuca este o persoana foarte respectata. Ce va gandi un inalt responsabil din armata unei tari cu care suntem aliat daca afla ca ministrul Apararii merge in contencios sa conteste seful armatei? Niste actiuni prost gandite, de tip PSD-ist.

Jocul este unul si acelasi pe care il joaca PSD de la inceput, vrea sa puna mana pe toate functiile din stat, or asta nu se poate, functiile din stat se ocupa si pe criteriul competentei”, a declarat Iohannis.

Ministerul Apărării Naţionale a depus saptamana trecuta o plângere prealabilă la Administraţia Prezidenţială, prin care solicită revocarea Decretului nr. 1.331 emis în data de 28 decembrie 2018, privind prelungirea mandatului şefului Statului Major al Apărării, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri de MApN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.