Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtuna 'Gloria', care în ultimele zile a afectat estul Spaniei, a ajuns și în Franța

furtuna

Furtuna "Gloria", în urma căreia mai multe școli au fost închise, s-au înregistrat întreruperi de energie electrică, mai multe șosele au fost închise din cauza ninsorilor, iar patru oameni au decedat, inclusiv o româncă, a continuat și marți să afecteze estul Spaniei și a ajuns și în Franța, anunță MEDIAFAX.

Agenţia Meteorologică de Stat din Spania – AEMET a emis o avertizare de condiții meteo severe, valabilă marți, pentru cea mai mare parte a nord-estului Spaniei, fiind prognozate rafale de vânt cu o viteză de peste 100 de kilometri de oră, ninsoare abundentă, ploaie înghețată și valuri înalte, potrivit presei spaniole.

Citește și: Solicitare urgentă către Ludovic Orban! Se cere ‘alungarea’ unui cunoscut ministru

"Gloria" rămâne una dintre cele grave furtuni maritime din vestul Mării Mediterane, cu valuri care au ajuns până la 10 metri înălțime în unele zone din Marea Balearica, care mărginește regiunea spaniolă Catalonia și insulele Baleare.

Aproximativ 220.000 de persoane din provincia Girona au rămas fără energie electrică timp de câteva ore, potrivit serviciilor de urgență.

De asemenea, autostrada AP7 între Franța și Spania a fost blocată în zona frontierei din cauza ninsorii, iar circulația pe mai multe căi ferate a fost suspendată.

Citește și: Avocatul lui Dragnea răstoarnă situația, după ce Înalta Curte a respins eliberarea fostului lider PSD: Mai există cereri

Furtuna a început de marți să afecteze și sudul Franței, cu aproximativ 1.000 de persoane în regiunea Pyrenees-Orientales rămânând fără energie electrică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.