Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtuna Harvey face ravagii: 30.000 de persoane aşteptate în centrele de urgenţă din Texas

abcnews.com
harvey

Autorităţile americane se aşteptau luni să primească peste 30.000 de persoane în centrele de urgenţă în urma inundaţiilor fără precedent produse de furtuna Harvey în statul Texas. Potrivit oficialilor, situaţia din acest stat american urmează să se agraveze în zilele următoare, informează AFP, potrivit Agerpres.

Agenţia federală pentru situaţii de urgenţă (FEMA) depune eforturi susţinute pentru "a proteja vieţi", a declarat directorul său, Brock Long. 

"Încercăm să consolidăm operaţiunile de căutare şi salvare pe o zonă foarte vastă, întrucât peste 30 sau chiar 50 de comitate au fost afectate în Texas", a adăugat acelaşi oficial american într-o conferinţă de presă organizată la Washington. 

Directorul Serviciului Naţional de Meteorologie, Louis Uccellini, a spus că "inundaţiile nu vor scădea în intensitate decât foarte lent". 

Precipitaţii abundente sunt din nou aşteptate la Houston luni după-amiază şi marţi, potrivit celor mai recente prognoze meteo, iar vârful maxim de precipitaţii încă nu a fost atins, a prevenit el, precizând în acelaşi timp că aceste previziuni sunt "nesigure". 

După părerea sa, inundaţiile vor atinge cota maximă marţi sau miercuri. 

Furtuna se va deplasa spre est în următoarele cinci zile, în direcţia unuia dintre statele învecinate, Louisiana. 

Metropola Houston, cu peste 2,3 milioane de locuitori, era complet paralizată luni de creşterea nivelului apelor: străzile sunt inundate, aeroporturile închise, iar două spitale au fost închise, în timp ce mii de agenţi ai departamentelor de intervenţii în regim de urgenţă străbat oraşul pentru a-i salva pe locuitorii cei mai vulnerabili, rămaşi blocaţi în locuinţele lor. 

"Suntem în continuare în stare de urgenţă, nu am ajuns încă la etapa de reconstrucţie", a spus Brock Long.

Această agenţie federală, care are aproximativ 5.000 de funcţionari desfăşuraţi în regiune, a oferit autorităţilor locale generatoare electrice pentru ca serviciile esenţiale, precum centrele de apeluri telefonice în regim de urgenţă (911), să poată să continue să funcţioneze. 

Forţe de ordine suplimentare au fost trimise pentru a asigura securitatea în zonă, alături de peste 3.000 de soldaţi din Garda Naţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.