Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtuna Isha a ucis o persoană în Scoția

Liam McBurney/PA
copac cazut furtuna isha

Furtuna Isha a provocat moartea unui om în Scoția, un octogenar a cărui mașină a lovit un copac căzut. Zeci de mii de locuințe au rămas fără curent electric în Irlanda și Marea Britanie.

Furtuna care a declanșat o alertă galbenă în Belgia pe 22 ianuarie 2024 a provocat cele mai multe pagube în insulele britanice, potrivit mediafax.

În Irlanda, peste 235.000 de locuințe și întreprinderi au rămas luni dimineață fără electricitate, în special în nord-vestul țării, potrivit operatorului de rețea, ESB, citat de RTE.

Potrivit RTE, aproximativ 150 de zboruri - 25% din trafic - au fost anulate duminică pe aeroportul din Dublin, dar traficul a fost reluat luni dimineață.

În Irlanda de Nord, 45.000 de clienți au rămas fără energie electrică, potrivit operatorului de rețea.

Copacii de pe Dark Hedges Road, făcuți celebri de serialul "Games of Thrones", au fost, de asemenea, afectați, avariați, iar trei dintre ei au fost doborâți de furtună, potrivit unui manager de șantier.

În toată Marea Britanie, peste 30.000 de clienți au rămas fără curent electric, în special în nordul țării, a declarat luni pentru BBC Lawrence Slade, directorul executiv al Asociației Rețelelor Energetice.

O alertă roșie pentru vânt puternic a fost emisă peste noapte în Scoția, unde luni nu circulau trenuri din cauza copacilor căzuți pe șine și a inundațiilor. De asemenea, zeci de școli au fost închise în Scoția. Potrivit Met Office, agenția meteorologică din Marea Britanie, în nord-estul Angliei s-au înregistrat vânturi de până la 160 km/h. Isha este cea de-a noua furtună care a fost numită din septembrie.

După Isha, se așteaptă ca furtuna Jocelyn să aducă ploi și vânturi puternice în Irlanda și Marea Britanie marți și miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.