Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtuna Krovanh a lăsat în urmă 9 morți în Filipine

www.abcnews.go.com
uragan, furtuna

Nouă persoane au murit în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren provocate de furtuna tropicală Krovanh în Filipine, au informat luni responsabili locali, potrivit DPA.

Şase dintre victime s-au înecat în urma inundaţiilor din provinciile sudice Agusan Del Sur şi Surigao Del Sur, au precizat aceştia.

Două persoane şi-au pierdut viaţa într-o alunecare de teren în provincia estică Leyte, în timp ce un alt deces a fost semnalat în subregiunea Davao, a informat Agenţia naţională responsabilă cu gestionarea dezastrelor.

Inundaţiile şi alunecările de teren au dus la strămutarea a 36.000 de rezidenţi şi au cauzat pagube infrastructurii în valoare de peste 110 milioane de pesos (2,3 milioane de dolari).

Krovanh a adus ploi abundente în provinciile sudice şi estice în weekend. Se aşteaptă ca furtuna să părăsească Filipinele marţi, a indicat biroul meteorologic.

Vânturile şi ploile puternice vor continua să se abată însă asupra provinciilor nordice şi vestice din cauza unui muson din nord-est, a precizat biroul.

Călătoriile pe mare sunt riscante în apele din vestul Filipinelor, în special pentru navele de dimensiuni mici, a avertizat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.