Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtună politică peste Ocean: S-a încheiat ancheta privind implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016

slate.com
Robert Mueller

Procurorul special american Robert Mueller și-a încheiat oficial ancheta privind ingerințele Rusiei în alegerile prezidențiale din Statele Unite, care au avut loc în 2016, relatează site-ul postului CNN, potrivit Mediafax.

Citește și: Sondaj CURS: Se conturează un duel clar în turul II al alegerilor prezidenţiale

Raportul elaborat de echipa lui Mueller a fost trimit procurorului general William Barr, a informat vineri Departamentul de Justiție.

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile.

Cel puţin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump - Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous - au fost inculpaţi în investigaţia din SUA privind ingerinţele Rusiei.

Administrația de la Moscova a negat orice implicare în alegerile prezidențiale din Statele Unite din 2016. De asemenea, președintele american

Donald Trump a transmis în mai multe rânduri că nu este implicat în nicio afacere cu Rusia și a catalogat investigația drept o „vânătoare de vrăjitoare”.

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că este de părere că raportul procurorului special Robert Mueller, privind ingerințele electorale ruse și presupuse contacte între apropiaţi ai lui Trump şi oficiali ruşi, ar trebui făcut public, deși consideră "ridicolă" chiar existența acestui raport.

"Permiteți oamenilor să-l vadă", a declarat Trump când a fost întrebat despre raportul Mueller, adăugând: "Să vedem dacă este sau nu legitim", informează postul Fox News.

Președintele a mai afirmat că personal abia așteaptă să citească concluziile raportului, însă a contestat faptul că procurorul Mueller a fost împuternicit să elaboreze acest raport.

"Tocmai am câștigat una dintre cele mai importante alegeri din din istoria acestei țări. ... Și acum, cineva care niciodată nu a obținut un vot, scrie un raport?", a afirmat Trump, completând: "Așa că, explicați asta deoarece alegătorii mei nu înțeleg. Și nici eu nu înțeleg".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.