Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtună puternică în Libia: Zeci de persoane au murit

Libia

Furtună puternică în Libia: Zeci de persoane au murit

O puternică furtună mediteraneeană a făcut ravagii în estul Libiei duminică şi luni, când cel puţin 25 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar locuinţe şi drumuri au fost avariate, potrivit unor surse medicale, informează Reuters, conform Agerpres.

Şapte membri ai Armatei Naţionale a Libiei sunt daţi dispăruţi, a precizat purtătorul de cuvânt al LNA, Ahmad Mesmari.

În imaginile publicate pe reţelele de socializare apar oameni blocaţi pe acoperişurile vehiculelor încercând să ceară ajutor în timpul inundaţiilor puternice provocate de furtuna Daniel în oraşele Benghazi, Sousse, Al Bayda, Al-Marj şi Derna.

''Dormeam, iar când ne-am trezit, apa înconjurase casa. Suntem în interior şi încercăm să ieşim afară'', a declarat luni telefonic pentru Reuters Ahmed Mohamed, un rezident.

Operaţiunile de căutare şi de salvare erau în desfăşurare, potrivit martorilor. Autorităţile au declarat stare de extremă urgenţă, au închis şcolile şi magazinele şi au impus restricţii de circulaţie.

Patru porturi petroliere din Libia, Ras Lanuf, Zueitina, Brega şi Es Sidra, sunt închise timp de trei zile începând de sâmbătă seară, au declarat pentru Reuters doi ingineri petrolişti.

Prim-ministrul guvernului interimar din Tripoli, Abdulhamid Dbeiba, a afirmat duminică că a instruit toate agenţiile guvernamentale pentru a gestiona de urgenţă pagubele în urma inundaţiilor din oraşele estice.

Reprezentanţa ONU din Libia a precizat că monitorizează furtuna cu atenţie şi ''va oferi asistenţă de urgenţă ca sprijin pentru eforturile de răspuns la nivel local şi naţional''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.