Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtuna Renata distruge o adevărata industrie în România: posibile pierderi uriașe pentru unii afaceriști

deschide.md
zapada ninsoare drumuri republica moldova

Furtuna Renata distruge o adevărata industrie în România: posibile pierderi uriașe pentru unii afaceriști

Scăderea temperaturilor şi venirea ploilor îi sperie pe apicultorii cărăşeni, pregătiţi să iasă cu stupii în pastoral, informează Rador Radio România.

Preşedintele Asociaţiei “Prisecarii Hercules” din Mehadia, Ion Bărbuţ, a precizat pentru Radio Reşiţa că anul acesta culesul la rapiţă a fost destul de slab, iar apicultorii şi-au făcut speranţe la salcâm, care din păcate se anunţă a fi compromis.

Apicultorii se tem de venirea ploilor care duc la umflarea şi scuturarea florilor de salcâm, înflorit brusc, iar al doilea cules începe abia peste o lună.

Ion Bărbuţ a mai precizat că, în prezent Asociaţia Prisecarii Hercules are în gestiune peste 1200 de familii de albine, iar cu 150 din ele este pregătită să meargă în pastoral pe insula Ostrovul mare.

În ceea ce priveşte ajutorul de stat privind compensarea parțială a pierderilor suferite anul trecut în sectorul apicol, Ion Bărbuţ, a subliniat că a depus cererile şi documentele necesare la Direcţia Judeţeană pentru Agricultură Caraş-Severin, dar aşteaptă şi Programul Naţional Apicol.

Ploile continuă până joi seară/ Cod galben de averse torenţiale, descărcări electrice şi vânt puternic, în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei şi în Capitală

Meteorologii afirmă că ploile vor continua, până joi seară, iar în sud-estul ţării vor fi averse, descărcări electrice şi, izolat, grindină şi vijelii. În 16 judeţe din Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei şi în Capitală, este în vigoare un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cu averse torenţiale, descărcări electrice şi vânt puternic.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis o informare valabilă de miercuri, de la ora 10.00, până joi, la ora 20.00, relataeză News.ro. În acest interval, temporar va ploua, iar în jumătatea de sud-est a teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, izolat grindină şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi local de 15...20 l/mp şi izolat de 30...40 l/mp. Vântul va avea local şi temporar intensificări cu viteze în general între 45 şi 55 km/h, miercuri cu precădere în sud-est, iar joi mai ales în sud. Pe crestele montane vor fi rafale de peste 70 km/h.

Vremea se va răci în toată ţara, iar la altitudini de peste 1.500 m vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Totodată, meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabilă de miercuri, de la ora 10.00, până joi, la aceeaşi oră, în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, mai exact în judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Covasna, Vrancea, Galaţi, Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Constanţa, Tulcea, în anumite zone din judeţul Braşov şi în municipiul Bucureşti (atenționarea ANM, pe larg aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.