Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtuna tropicală Amanda făcut prăpăd în El Salvador şi Guatemala: 14 omeni au murit

REUTERS/Thomas Mukoya
kenya inundații

Furtuna tropicală Amanda, prima din acest sezon din Oceanul Pacific, s-a abătut duminică asupra Guatemalei şi El Salvador, provocând moartea a cel puţin 14 persoane. În El Salvador a fost decretată starea de urgenţă, relatează luni AFP, potrivit Agerpres.

Furtuna de mare intensitate s-a menţinut activă de sâmbătă în largul coastelor Guatemalei însoţită de ploi abundente care au măturat cele două ţări din America Centrală şi au provocat deversarea râurilor şi întreruperi ale curentului electric.

În faţa riscului alunecărilor de teren, preşedintele El Salvador, Nayib Bukele, a decretat duminică starea de urgenţă pentru alte 15 zile.

CITEȘTE ȘI: Descoperire revoluţionară a medicilor: Gelul care închide orice rană deschisă, fără cusături

Zece persoane au murit în capitala San Salvador şi la periferie şi trei membri ai aceleaşi familii au decedat la Juan Opico în departementul La Libertad (centru), potrivit autorităţilor care nu au precizat locul unde s-a înregistrat cel de-al 14-lea deces. O persoană este de asemenea dată dispărută la San Salvador.

În San Salvador, cel puţin 4.200 de persoane au fost plasate în centre de adăpost de Protecţia Civilă după ce şi-au pierdut locuinţele, ori au fost evacuate ca măsură de precauţie, potrivit primarului capitalei, Ernesto Muyshondt.

Având în vedere că luni intemperiile ar putea continua, Ministerul Mediului a cerut populaţiei să fie pregătită de "înalta probabilitate" a producerii unor alunecări de teren. El Salvador numără 6,6 milioane de locuitori, iar 87% din teritoriul său, care ocupă o suprafaţă de 20.742 km pătraţi, este considerat vulnerabil şi supus riscului fenomenelor climatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.