Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtuna tropicală Emily a atins coasta de vest a Floridei

uragan

Emily, cea de-a 6-a furtună tropicală de anul acesta din bazinul Atlantic, a atins luni uscatul în dreptul insulelor Anna Maria, pe coasta de vest a Floridei, a informat Centrul Naţional al Uraganelor (NHC) din SUA, citat de EFE, potrivit Agerpres.

Emily se află la aproximativ 20 de kilometri nord-vest de localitatea Bradenton, pe coasta de vest a Floridei şi la 35 de kilometri sud de St. Petersburg. 

Este însoţită de vânturi maxime susţinute de 75 km/h şi se deplasează spre est cu o viteză medie de 15 km/h. 

Emily s-a format luni în Golful Mexic şi va lăsa la trecerea sa prin centrul Floridei ploi abundente, informează NHC în buletinul său cel mai recent. 

Potrivit traiectoriei sale probabile, centrul furtunii se va deplasa spre vest şi centrul Floridei în cursul după-amiezii şi serii de luni. 

Guvernatorul Floridei, Rick Scott, a decretat stare de urgenţă în 31 de comitate în peninsulă ca urmare a apropierii lui Emily care a adus deja ploi în comitatele Pinellas, Hillborough, Manatee, Sarasota, Charlotee şi Lee. 

"În aceste momente nu este în vigoare nicio evacuare (...) iar Garda Naţională este gata să acorde sprijin în orice incident provocat de impactul furtunii", se arată într-un ordin al conducerii locale. 

A fost emisă o alertă de furtună tropicală, de la râul Anclote şi până la Bonita Beach, pe coasta de sud-vest a Floridei. 

Prima furtună tropicală din 2017 a fost Arlene, care s-a format în aprilie în bazinul Atlantic, cu aproape o lună mai devreme decât începerea sezonului tradiţional, urmată de Bret şi Cindy, de o furtună "no name", apoi de Don şi acum de Emily, a declarat un meteorolog al NHC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.