Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtuna tropicală Idalia ar putea lovi Florida sub formă de uragan

fr.de
taifun uragan furtuna

Furtuna tropicală Idalia ar putea lovi Florida sub formă de uragan

Furtuna tropicală Idalia s-ar putea transforma în uragan luni, aducând vânturi puternice și furtuni puternice în Cuba și Florida la sfârșitul acestei săptămâni, potrivit Reuters, conform Agerpres.

Vântul va avea o viteză de 95 km/h și va fi și furtună, Vijelia ar putea atinge puterea categoriei 2, cu vânturi susținute, miercuri, atunci când se preconizează că va ajunge în Florida, potrivit guvernatorului Ron DeSantis.

Guvernatorul a declarat că uraganul ar putea atinge pământul în zona Big Bend din nordul Floridei - acolo unde panhandle se transformă în peninsulă.

Centrul național american pentru uragane (NHC) a precizat duminică că furtuna se află în prezent în apropiere de Canalul Yucatan, la aproximativ 235 km la sud de vârful vestic al Cubei.

Idalia ar putea provoca inundații uriașe împrăștiate din cauza ploilor abundente de-a lungul unor părți din coasta de vest a Floridei, Panhandle și sudul Georgiei, în noaptea de marți spre miercuri, a declarat meteorologul cu sediul la Miami.

„Idalia va avea probabil o intensitate apropiată sau de cea a unui uragan major când va ajunge pe coasta Golfului Florida”, a adăugat NHC.

DeSantis a declarat sâmbătă stare de urgență pentru 33 de comitate din Florida.

„Dacă vă aflați în calea acestei furtuni, ar trebui să vă așteptați la întreruperi de energie electrică, așa că vă rugăm să vă pregătiți pentru asta”, a declarat DeSantis în timpul unei ședințe de duminică cu Divizia de gestionare a situațiilor de urgență din Florida.

Guvernatorul a declarat că lucrătorii companiilor de electricitate se pregătesc înainte de furtună și că 1.100 de membri ai Gărzii Naționale au fost mobilizați cu 2.400 de vehicule pentru ape înalte și mai multe avioane pentru eforturile de salvare și recuperare.

Duke Energy monitorizează îndeaproape apropierea de Idalia și pregătește echipaje și echipamente pentru a răspunde în cazul în care clienții rămân fără curent.

Președintele Joe Biden a fost informat cu privire la traiectoria prognozată a Idaliei și va fi ținut la curent pe măsură ce furtuna se deplasează, a declarat Casa Albă duminică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.