Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtuni violente în Turcia: Cel puţin 9 morţi şi 11 marinari daţi dispăruţi

bierensgroup.com
turcia

Furtuni violente în Turcia: Cel puţin 9 morţi şi 11 marinari daţi dispăruţi

Nouă persoane au fost găsite fără suflare în Turcia în urma unor furtuni violente, în timp ce 11 marinari sunt în continuare daţi dispăruţi în Marea Neagră, a anunţat luni ministrul de interne turc, transmite AFP, conform Agerpres.

"Nouă concetăţeni au murit în urma furtunilor (...) şi a ploilor extreme", a declarat Ali Yerlikaya în cadrul unui briefing de presă în provincia Zonguldak, în nord-vestul Turciei, unde patru persoane au fost găsite decedate.

Alte cinci persoane, dintre care trei copii, au murit în inundaţiile produse în provinciile Batman şi Diyarbakir, în sud-estul ţării, a anunţat oficialul.

Corpul unuia dintre cei 12 marinari turci daţi dispăruţi în largul Eregli, port din provincia Zonguldak, a fost găsit luni dimineaţă, a precizat el.

Nava Kafkametler, aflată sub pavilion turcesc, s-a scufundat după ce a lovit un dig, duminică dimineaţa, în timp ce părăsea portul Eregli, la aproximativ 200 de kilometri est de Istanbul, a declarat Yerlikaya.

Operaţiunile de căutare, până în prezent imposibil de efectuat pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, au început luni, a anunţat el.

O altă navă, aflată sub pavilion camerunez, s-a rupt în două duminică la Eregli sub forţa valurilor violente, după ce întregul echipaj a fost evacuat în condiţii de siguranţă.

Vânturi cu viteze de 130-140 km/h au măturat regiunea, conducând la formarea unor valuri de opt-nouă metri înălţime, potrivit ministrului de interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.