Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtunile au făcut prăpăd în aproape jumătate din țară: Oameni evacuați, străzi, case inundate, copaci doborâți de vânt și mașini avariate

vijelie

Pompierii au intervenit miercuri în 35 de localități din 19 județe pentru a înlătura efectele produse de furtună. Doi oameni au fost evacuați, mai multe străzi, case și curți au fost inundate, zeci de copaci au fost doborâți de vânt și 8 mașini au fost avariate în București și 19 județe, notează Mediafax.

În ultimele 24 de ore, fenomenele hidrometeorologice au produs efecte în 35 de localități din 19 județe - Alba, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Covasna, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Vaslui și Vrancea - și municipiul București.

Pompierii au evacuat apa din 22 case, 35 curți, 9 beciuri, 1 pasaj, 5 străzi, au degajat elemente de construcție de la acoperișurile a 18 imobile și au îndepărtat 51 de copaci, fiind avariate 8 autoturisme.

De asemenea, în județul Bistrița-Năsăud, 2 persoane au fost evacuate la rude dintr-o casă inundată, însă, la acest moment, acestea s-au întors în locuință.

Din pricina apei aflate pe carosabil și a unui copac căzut, circulația rutieră a fost temporar blocată pe 3 drumuri naționale (DN75/AB, DN2/BC și DN17C/BN) și pe 1 drum județean (DJ172B/BN).

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost înregistrate avarii în 37 de localități din 6 județe (Bacău, Iași, Bistrița-Năsăud, Neamț, Suceava și Vaslui), iar echipe ale furnizorilor intervin pentru remedierea acestei situații.

La acest moment nu sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor vremii nefavorabile, informează IGSU.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.