Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtunile musonice au făcut 33 de victime în India - Toate au murit trăsnite de fulgere

Pinterest
fulgere meteo

Cel puţin 33 de persoane au fost ucise de fulger în India, într-o perioadă în care furtunile musonice au afectat statele Bihar şi Uttar Pradesh, situate în nordul şi estul ţării, au anunţat joi autorităţile locale, citate de DPA, potrivit Agerpres.

Douăzeci şi opt de oameni au fost ucişi în diverse districte din Bihar, a precizat Umesh Singh, un reprezentant al agenţiei de gestionare a dezastrelor naturale cu sediul în Patna, capitala acestui stat indian.

Mai multe alte persoane au fost rănite după ce vânturile şi ploile puternice au distrus copaci, stâlpi electrici, case cu acoperişuri din paie şi diverse structuri temporare.

"Decesele au fost raportate imediat după ce musonul a ajuns în Bihar şi în regiunile învecinate. Victimele erau în majoritatea cazurilor fermieri sau persoane fără adăpost care se aflau în aer liber", a precizat Umesh Singh.

Citește și: Mita cerută de directorul Unifarm unei societăți pentru achiziția de măști și combinezoane a fost de 760.000 de euro - Ionel și-ar fi pus un subaltern să mintă

Persoanele rănite primesc în prezent tratament medical în diverse spitale şi clinici, a adăugat acelaşi oficial indian.

Alte cinci decese, care s-au produs în circumstanţe similare, au fost raportate în două districte din statul învecinat Uttar Pradesh.

Este foarte probabil ca bilanţul deceselor cauzate de aceste furtuni puternice să crească, pe măsură ce oficialii indieni continuă să primească detalii despre pagubele materiale produse în mai multe districte din cele două state menţionate.

Furtunile şi fulgerele sunt fenomene obişnuite în India în timpul sezonului musonic, care se întinde între lunile iunie şi septembrie. Biroul naţional de meteorologie prognozează mai multe furtuni în India pentru zilele următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.