Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fuziune în lumea bancară: Vista Bank finalizează achiziția Credit Agricole Romania

vista bank sediu banca cladire

Vista Bank a finalizat, astazi, achizitia a 100% actiuni in Credit Agricole Romania, dupa ce a obtinut toate aprobarile necesare din partea Bancii Nationale a Romaniei si Consiliului Concurentei.

Domnul Georgios Athanasopouos, Director General al Vista Bank: “Suntem incantati de achizitia Credit Agricole Romania, care reprezinta un moment important in strategia noastra de consolidare a pozitiei pe piata. Extinderea dimensiunii business-ului nostru ne va permite sa ne sporim eficienta, sa acceleram cresterea si sa ne optimizam capacitatea de a oferi servicii cu valoare adaugata si o experienta bancara imbunatatita clientilor nostri existenti si viitori. Experienta si cunostintele colegilor nostri din Credit Agricole in sectoare specifice ale economiei vor juca un rol vital in acest proces, iar angajamentul nostru de a sustine economia Romaniei va fi si mai puternic. Le suntem recunoscatori reprezentantilor Credit Agricole Romania si Credit Agricole Group pentru profesionalismul si cooperarea lor in asigurarea succesului acestei tranzactii.”

Dupa finalizarea tranzactiei, va fi demarata integrarea celor doua entitati, proces care este estimat a se finaliza anul viitor. Pe durata acestei perioade interimare, Vista Bank si Credit Agricole Romania vor activa independent, iar clientii Credit Agricole Romania se vor adresa in continuare Credit Agricole Romania pentru toate serviciile lor bancare.

Dupa fuziune, Vista Bank va detine active totale de peste 1,4 miliarde euro, credite de 800 milioane euro, depozite de 1,2 miliarde euro si peste 105 milioane euro capital CET1. Vista Bank este prezenta pe piata bancara din Romania din 1998, detine o retea de 31 de sucursale si 320 de angajati si ofera o gama completa de produse si servicii clientilor locali si internationali.

PricewaterhouseCoopers si David &  Baias au acordat consultanta financiara si juridica, in timp ce Deloitte a asigurat consultanta financiara pentru anumite aspecte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.