Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fuziune PNL-UNPR. Vicepreședintele liberal vrea cercetare sociologică înainte

sulfina barbu

Biroul Politic al PNL i-a împuternicit pe cei doi copreședinți ai partidului - Alina Gorghiu și Vasile Blaga - să poarte discuții cu UNPR pentru formarea de majorități la nivelul județelor, a declarat luni vicepreședintele liberal Sulfina Barbu.

Ea a subliniat că nu a fost făcută nicio propunere oficială pentru o alianță sau fuziune cu progresiștii, adăugând că liberalii trebuie să realizeze o analiză sociologică, pentru a vedea dacă electoratul PNL ar fi de acord cu o fuziune cu UNPR.

"Toate aceste discuții au fost lansate pe piață de alți factori decât cei din PNL sau au fost atribuite ca fiind date pe surse. Foarte sincer vă spun că în Biroul Politic trecut PNL a împuternicit cei doi copreședinți să discute cu UNPR pentru majorități la nivelul județelor, la nivelul municipiilor și la nivelul unităților administrativ-teritoriale. Astăzi vom afla rezultatul discuțiilor. Deoarece nu a fost nicio propunere oficială pentru alianță sau fuziune, consider că discutăm despre propuneri făcute din afara partidului", a declarat, la RFI, Sulfina Barbu, potrivit agerpres.ro.

ULTIMA ORĂ: Nigel Farage, liderul UKIP, a demisionat/ VIDEO

DOCUMENTE INCENDIARE din culisele unei afaceri controversate cu apartamente de lux

Întrebată cum crede că ar reacționa electoratul PNL dacă liberalii ar bate palma cu UNPR, ea a susținut că este nevoie de o analiză.

"Lucrul acesta trebuie analizat, sigur, trebuie cercetat, trebuie cred eu înainte de a face un astfel de pas să facem o cercetare, o analiză sociologică. Sunt convinsă că sunt și cetățeni care sunt de acord, sunt și electori de-ai noștri care nu ar fi de acord. Un amendament foarte precis: PNL nu face rabat de la criteriile de integritate. Cei care doresc să vină alături de PNL trebuie să le îndeplinească. În aceste condiții și explicând alegătorilor lucrul acesta, dacă PNL va face un pas în viitor, eu cred că marea majoritate a susținătorilor noștri va susține acest punct de vedere — dacă el este respectat, dacă el este bine explicat", a mai spus vicepreședintele PNL.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat vineri, referindu-se la informațiile apărute în mass-media despre o posibilă fuziune sau absorbție a UNPR, că liberalii au avut mai multe discuții cu partidele mici de pe scena politică românească, dar o decizie se va lua în Biroul Politic Național de luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.