Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fuziunea PC - PLR în impas. Probleme în tabăra lui Tăriceanu. Ce opțiuni are PC

fuziune

Plecată în forță ca o decizie care va veni iminent, fuziunea dintre conservatori și liberalii roșii dă semne premature de oboseală. Potrivit informațiilor noastre Călin Popescu Tăriceanu nu prea controlează propriul partid și dă înapoi după ce în mare parte fuziunea fusese stabilită.

Conservatorii au avut azi un Birou Politic în care au aflat că sistemul de co-președinți asupra căruia se căzuse de acord și numele partidului nu prea mai sunt de actualitate. Motivul? Tăriceanu sub presiunea oamenilor săi nu mai vrea sistem de co-președinți ci doar unul la nivel național și acela să fie el și de asemenea că numele noului partid să fie totuși PLR (Partidul Liberal Reformator).

Evident că cei din PC au refuzat așa că în acest moment negocierile sunt în impas.

El vine la mine în casă (n.r. Tăriceanu) și îmi schimbă numărul de la poartă și îmi ia nevasta? Asta nu se poate.”, a declarat unul din influenții lideri ai PC pentru stiripesurse.ro

Potrivit surselor noastre, în cadrul discuțiilor primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a cerut ca în cazul în care cei de la PLR vor reveni la sentimente mai bune în noul partid să fie o singură funcție de prim-vicepreședinte și ea să fie ocupată de el.

Conservatorii caută în acest moment și soluții în care fuziunea pică total. În timp ce conducerea ar merge pe soluția rebranduirii totale (alt nume și altă siglă), conservatorii din PC ar vrea continuitate în sensul în care partidul să rămână cu același nume și aceeași siglă și să își încerce puterile pe cont propriu la localele de anul viitor.

Potrivit acelorași surse, Cristian Popescu Piedone s-a exprimat destuld e clar pentru rămânerea sub sigla și sub numele actual și o alianță cu PSD atât la locale cât și la locale.

Piedone ar fi fost sprijinit în demersul său de europarlamentarul Maria Grapini și de șeful Grupului senatorilor PC, senatorul Dumitru Pelican.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.