Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gérard Depardieu, protagonist într-un nou film marca Bertrand Blier

gerard depardieu

Cineastul Bertrad Blier, care a realizat "Les Valseuses", "Bufet rece/ Buffet froid" şi "Tenue de soirée", va lucra din nou cu Gérard Depardieu în "Convoi exceptionnel", a anunţat joi producătorul Curiosa Films, scrie NEWS.RO.

Citeşte şi: Ministerul Energiei vrea DEROGĂRI de la Comisia Europeană: Ce investiţii se PRELUNGESC până în 2024

Nonconformistul cinematografiei franceze filmează pelicula în Belgia până pe 29 martie. Actorul Christian Clavier se va regăsi de asemenea pe afiş. Filmul povesteşte o relaţie în aparenţă banală dintre doi barbaţi.

Cineastul Bertrand Blier, în vârstă de 78 de ani, a ales pentru lungmetrajul său pe unul dintre actorii săi preferaţi, Depardieu, cu care a filmat "Pregătiţi-vă batistele!/ Préparez vos mouchoirs" (1978), film care a primit Oscar pentru “cel mai bun film strain” în 1979, şi  "Mulţumesc, viaţa mea/ Merci la vie" (1991).

Bertrand Blier este regizor, scenarist francez, care s-a născut pe 14 martie 1939 la Boulogne-Billancourt. Filmul său "Les Valseuses" (1974), cu Gérard Depardieu, Patrick Dewaere şi Miou Miou, a fost cel care l-a propulsat în lumea filmului. Cel mai recent film al lui Bertrand Blier, "Clinchetul cuburilor de gheaţă/ Le bruit des glaçons", cu Jean Dujardin şi Albert Dupontel în rolurile principale, a fost lansat în 2010.

Gérard Depardieu, născut pe 27 decembrie 1948, este unul dintre cei mai talentaţi şi mai cunoscuţi actori francezi pe plan mondial. A primit o nominalizare la Oscar în 1991 pentru rolul din ”Cyrano de Bergerac” şi a câştigat Globul de Aur pentru rolul din comedia ”Cartea verde”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.