Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL MONSTRU în Guvernul de la Paris: Un ministru este acuzat de VIOLURI de două femei

Gérald Darmanin

Curtea de Apel din Paris a dispus marţi reluarea investigaţiilor cu privire la o acuzaţie de viol adusă actualului ministru al conturilor publice, Gérald Darmanin, transmite joi AFP, citând surse concordante.

Darmanin, acuzat de o femeie de viol, hărţuire sexuală şi abuz de încredere, fapte ce ar fi avut loc în 2009, a beneficiat de o decizie de neîncepere a urmăririi penale în august 2018.

Citește și: Traian Băsescu s-a trezit cu plângere penală, după semnalul apocaliptic dat Poliției și Jandarmeriei

Camera de instrucţie a primit dispoziţie, printr-o decizie a Curţii de Casaţie din noiembrie 2019, să reexamineze validitatea neînceperii urmăririi penale decise de o judecătoare de instrucţie, sesizată în urma unei anchete preliminare în care ministrul a fost audiat, dar fără să fi fost confruntat cu acuzatoarea sa.

Gérald Darmanin, în vârstă de 37 de ani, este acuzat de femeie că a violat-o în 2009, când i s-a adresat deputatului, pe atunci responsabil cu afaceri juridice al partidului de dreapta UMP, pentru a încerca să-i fie anulată o condamnare din 2004 pentru şantaj şi hărţuire prin telefon împotriva unui fost iubit, scrie agerpres.ro.

Citește și: Marcel Vela reacționează la punerea sub control judiciar a vlogger-ului Colo: Doresc să trag un mare semnal de alarmă

Reclamanta afirmă că Darmanin i-ar fi promis sprijin pe lângă Ministerul Justiţiei, în schimbul unor favoruri sexuale.

'Sperăm să avem de acum încolo o adevărată anchetă judiciară, care va examina în mod serios elementele dosarului', au reacţionat avocatele reclamantei, Elodie Tuaillon-Hibon şi Marjolaine Vignola, care denunţă absenţa unei confruntări între clienta lor şi ministru în cadrul anchetei preliminare.

Citește și: Decizia care naște extrem de multe suspiciuni! Anunțul făcut de Grupul de Comunicare Strategică

O a doua acuzatoare, rezidentă în Tourcoing, unde actualul ministru a fost primar între 2014 şi 2017, a depus plângere pentru 'abuz de situaţie vulnerabilă', afirmând că Darmanin i-a cerut favoruri sexuale în schimbul unei locuinţe. Şi acest dosar a fost închis fără continuarea procedurilor penale de parchetul din Paris în primăvara lui 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.