Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

G7, Australia şi UE își unesc forţele pentru a limita prețurile produselor petroliere rusești

Arab News
petrol rusia

Ţările membre G7 şi Australia, în urma unui acord în cadrul UE, au ajuns vineri la un acord privind plafonarea preţului la produsele petroliere ruseşti, cu două zile înaintea impunerii unui embargo european asupra acestor produse, transmite AFP, citat de Agerpres.

Într-un comunicat de presă comun, ţările partenere au anunţat că au ajuns la un acord "cu privire la un plafon al preţurilor pentru produsele petroliere ruseşti transportate cu vaporul".

Acesta trebuie aplicat de duminică "sau la scurt timp după", se precizează în textul semnat de UE, Germania, Australia, Marea Britanie, Canada, Franţa, Italia, Japonia şi Statele Unite.

Scopul plafonării

Plafonarea preţurilor ar trebui "să împiedice Rusia să profite" de pe urma războiului din Ucraina şi "să susţină stabilitatea pe pieţele energetice mondiale", mai notează ei.

Acordul a fost posibil prin consensul la care au ajuns mai devreme în cursul zilei de vineri cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene, anunţat pe Twitter de oficiali suedezi în numele ţării lor, care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE.

Acordul ar trebui să permită limitarea "finanţării războiului ilegal" al Rusiei în Ucraina, a salutat, la rândul său, secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.