Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țările din G7 avertizează Ucraina: 'Consolidarea instituțiilor anticorupție este extrem de importantă!'

grupul g7

Ambasadorii țărilor G7 au reamintit încă o dată conducerii de la Kiev importanța combaterii corupției. Cele șapte puteri consideră că numirea la timp a șefului Procuraturii Specializate Anticorupție (SAP) este critică în acest sens.

"Așa cum am discutat cu vicepremierul Olga Stefanyshina pe 7 iulie, ambasadorii G7 repetă că numirea în timp util a șefului SAP este extrem de importantă pentru consolidarea instituțiilor anticorupție din Ucraina", au declarat țările G7 într-un comunicat citat de ZN.UA.

La 23 iunie 2022, Uniunea Europeană, prin decizia sa unanimă, a acordat Ucrainei statutul de candidat la aderare. Cu toate acestea, există o serie de condiții. Iar lupta împotriva corupției este esențială.

„Să consolideze lupta împotriva corupției, inclusiv la nivel înalt. Pentru a finaliza selecția și numirea unui nou director al Biroului Național Anticorupție și a procurorului Parchetului specializat anticorupție", se arată în una dintre principalele condiții pentru aderarea Ucrainei la UE.

Situația șefului SAP nu este schimbată, deoarece comisia de concurență de anul trecut nu a fost în măsură să aprobe rezultatele concursului, potrivit căruia detectivul NABU Oleksandr Klymenko a primit 246 de puncte pentru a ocupa postul de șef al SAP, iar procurorul Parchetului General Andriy Sinyuk - 229 de puncte, arată sursa citată mai sus.

Memorandumul de politică economică și financiară al Ucrainei cu Fondul Monetar Internațional a prevăzut, de asemenea, alegerea unui nou șef al SAP până în decembrie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.