Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabi Adrian Boitan, după înfrângerea din Cupa Davis: 'Am văzut care e nivelul, meciul mă va ajuta pe viitor'

tenis

Jucătorul român de tenis Gabi Adrian Boitan (721 ATP) a declarat, vineri, în conferinţa de presă de la finalul partidei pierdute cu Roberto Bautista Agut (15 ATP) în întâlnirea de Cupa Davis de la Marbella dintre Spania şi România, că a văzut care este nivelul şi că înfrângerea îl va ajuta pe viitor, potrivit Agerpres.

"Ştiam că acest meci va fi o experienţă foarte bună pentru mine. Ştiam că mă va ajuta foarte mult pe viitor acest meci şi în toată săptămâna asta şi că voi ieşi un jucător mult mai experimentat şi mai bun. Am văzut care este nivelul, l-am simţit pe pielea mea. Aşa că acum ştiu la ce capitol am de lucrat mai departe şi ce trebuie să fac cu jocul meu pentru ca într-o zi să ajung unde este el. (n.r. - Roberto Bautista Agut)", a spus tenismanul în vârstă de 21 de ani.

"Mă aşteptam să conteze mai mult numele adversarului şi că o să mă gândesc că joc împotriva unuia dintre cei mai buni jucători din lume. Dar nu a contat atât de mult. În America, unde joc eu, am învăţat să tratez fiecare meci la fel şi să nu mă simt copleşit de emoţii indiferent de locul în care joc sau de adversar. Mulţumesc românilor pe care i-am auzit strigând în tribune, i-am simţit la fiecare punct frumos reuşit de mine", a adăugat Adrian Boitan.

Spania conduce România cu scorul de 1-0 în întâlnirea din calificările Cupei Davis, după ce tenismanul Roberto Bautista Agut l-a învins pe Gabi Adrian Boitan în două seturi, cu 6-3, 6-1, vineri, la Marbella.

În al doilea meci de simplu, Marius Copil (31 ani, 261 ATP) îl va întâlni pe spaniolul Carlos Alcaraz (18 ani, 19 ATP).

Sâmbătă, partidele vor debuta la ora 12:00 (ora României), cu meciul de dublu Nicolae Frunză/Horia Tecău - Alejandro Davidovich Fokina/Pedro Martinez, urmând să continue cu cele două meciuri de simplu, Roberto Bautista Agut - Marius Copil şi Carlos Alcaraz - Gabi Adrian Boitan.

Spania, care a cucerit de şase ori Salatiera de Argint, are 3-1 în meciurile directe cu România.

Câştigătoarea confruntării dintre Spania şi România se va califica în faza finală a Cupei Davis din 2022, care se va desfăşura după noul format, cu 16 echipe, repartizate în patru grupe, cu patru sedii diferite. Primele două clasate în fiecare grupă vor participa apoi la turneul final, într-un oraş care urmează să fie desemnat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.