Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Leș, anunț de ULTIMĂ CLIPĂ - Câți militari vor fi afectați de taxa de solidaritate

Gabriel Les

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, susține că introducerea unei taxe de solidaritate pentru pensiile care depășesc 10.000 de lei va afecta aproximativ 1.600 de militari, precizând, însă, că în aceste cazuri nu este vorba de pensii speciale, ci de pensii militare de stat, conform Mediafax.

Ministrul Apărării Național, Gabriel Leș, a fost întrebat, joi, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă, dacă vor fi afectați militari de taxa de solidaritate pentru pensiile speciale de peste 10.000 de lei, iar acesta a răspuns că se va lupta să nu se întâmple acest lucru.

Citește și: Mutare de ULTIMĂ ORĂ a asistenților maternali care au crescut-o pe Sorina: adopția micuței, CONTESTATĂ

„Dorința mea este să nu fie afectați deloc. La discuțiile preliminare pe care le-am avut cu ministrul Finanțelor, se dorește o astfel de taxă pentru toate pensile care vor depăși un anumit plafon. Exemplul de 10.000 de lei a fost dat de domnul ministru, dar nu este stabilit acest plafon. Ce pot să vă comunic este că la plafonul de 10.000 de lei, dintre militari vor fi afectați aproximativ 1600 de militari, aproximativ 2% din pensionarii militari. Eu voi lupta să nu fie afectați, pentru că nu discutăm de pensii speciale, se face o greșeală în zona de comunicare, ci vorbim de pensii militare de stat, nu sunt deloc pensii speciale”, a spus Leș.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat, luni, că în ședința Comitetului Executiv Național PSD, s-a convenit, de principiu, un plafon de 10.000 de lei pentru pensiile speciale, celor care depășesc această sumă urmând a le fi aplicată o „taxă de solidaritate".

„Au fost câteva măsuri convenite în CEx. În primul rând, este vorba de ceea ce solicită românii, subiectul legat de pensiile speciale. Credem că o variantă normală ar fi aceea de a plafona la un nivel stabilit, un plafon de 10.000 lei, iar ce depășește această sumă să fie aplicată o taxă de solidaritate. Credem că e o abordare corectă și logică", a anunțat ministrul Finanțelor, după ședința Comitetul Executiv Național PSD.

Eugen Teodorovici a precizat că actul normativ, după ce va fi adoptat de Guvern, va ajunge la Parlament, „unde se va vedea varianta agreată”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.